3 Farklı kurum tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 473 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak. Buna göre adaylardan bazı başvuru şartları aranmakta ve bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Bu bağlamda başvurular önümüzdeki günlerde alınacak ve İşin Olsa ekibi olarak ilgili haber hakkında detayları sizlere aktarıyoruz.

473 MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Yayımlanan ilanlara göre 3 kurum 473 kişilik boş kadro ile kamu personeli alacak. 473 kamu personel kadro dağılımı ise, Orman Genel Müdürlüğü 20 Orman Muhafaza memuru alacak.

TCDD ( Devlet Demiryolları ) 356 lişilik boş kadro ile, 86 Tren Teşkil İşçisi, 42 Demiryolu Yol Yapım, Bakım ve Onarım Makinası Operatörü alacak. 188 Demiryolu hattı Bakım Onarımcısı ve 40 Liman Vinç Operatörü ( RTG CE SSG ) olmak üzere 356 sürekli işçi alımı yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ise yayımladığı 4 farklı ilan ile, 97 kişilik boş kadrosu ile 10 Sözleşmeli Avukat, 54 Kadrolu Hizmetli, 18 Kadrolu Aşçı ve 15 Kadrolu Psikolog alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

İlgili ilanlar için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. madesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, yapılacak incelemeler sonucunda Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, Erkek adaykar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgili bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, gibi şartlar aranmaktadır.

Özel olarak ise ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak ve alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğiti seviyesini tamamlamış olmaları gerekmektedir, Ayrıca TCDD ve EGM Avukat kadrosu için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacaktır.

BAŞVURULAR:

İlgili kurumlar için başvuru tarihleri farklıdır. Buna göre orman genel Müdürlüğüne başvurular, 28 ocak 2019 tarihi ile 08 Şubat 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Başvurular elektronik ortamda yapılacak.

Emniyet genel Müdürlğü için ise her pozisyon için başvuru tarihleri farklı olup, Başvurular Şubat ayında tamamlanacaktır. TCDD İçin ise başvurular, 09 Nisan 2019 tarihi ile 15 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. İlanlar hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü 97 Personel Alım İlanı

TCDD 356 İşçi Personel Alım İlanı

Orman Genel Mdürlüğü 20 Personel Alım İlanı