Bilim Kurulu Toplantısının sona ermesinin ardından gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık alanındaki atılacak alımlarına çevrildi. Pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde istihdam edilmek üzere çok sayıda hemşire, sağlık teknisyeni, destek personeli, gibi branşlarda istihdamlar yapılmıştı. Pandeminin ektileri devam ederken ihtiyaç bulunan kadrolar için yeni ilanların geleceği müjdelendi.

Kadrolar Açıklandı! Sıra Atama Takviminde;

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin Kamu personeli Seçme Sınavı KPSS puanı ie yapacağı atamaların beraberinde KPSS'siz olarak kura ile 10 bin işçi daha alınacak. Sağlıkçıların istihdamında da herhangi bir mülakat sınavı yapılmayacak. Psikolog, sağlık teknikeri, ebe, hemşire, teknisyeni, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen fizyo terapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti gibi kadrolarda alımlar olacak.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise bütçe görüşmelerindeki açıklamalarında atama bekleyen adayları sevindirdi. Adliyelerde ve ceza infaz kurumlarında görevlendirilecek olan infaz ve koruma memurları, zabıt katiplerinin atamalarında kpss puanlarına göre sıralama yapılacak. Ayrıca bu alımlarda mülakat sınavları da gerçekleşecek. Katipler için 10 parmak klavye sınavı, İnfaz ve koruma memurları için ise boy ve kilo testi yapılacak.

Alım Takvimi Belli Oldu mu?

Her iki bakanlık içinde gerçekleşecek olan atamaların takvimi henüz beli olmadı. Atamaların büyük bir çoğunluğunun 2022 yılında yapılmasını beklemekteyiz.

Editör: TE Bilisim