Milli Savunma Bakanlığı 2018 yılı sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçları açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı bu yönde başvuru sonuçlarına ilişkin duyuruyu resmi İnternet sitesi üzerinde yayımladı ve adaylar için taban puanlar belirtildi. Bizde İşin Olsa ailesi olarak bu haberimizde sizlere MSB'nin alımını yapacağı personel adayları hakkında ve yapılan duyuru hakkında bilgileri aktaracağız.

HANGİ KADROLAR İÇİN BAŞVURU ALINDI?

Milli Savunma Bakanlığı toplamda 523 kişilik boşluk ile personel adaylarından başvuru aldı. Adaylar başvurularını İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Elektrik-Elektronik Mühendisi, Gemi İnşaat Mühendisi, Endüstri Mühendisi, Elektronik Mühendisi, Metalurji Mühendisi, Çevre Mühendisi, Gıda Mühendisi, Tekstil Mühendisi, Fizik Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi, Mekatronik Mühendisi pozisyonlarına gerçekleştirdi ve bu yönde taban puanlar belirtildi.

Adaylardan bazı nitelikler arandı ve bu nitelikleri yerine getirenlerin başvuruları kabul edildi. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı aranıyordu. Sonuçlarda da göreceğiniz üzere en az 60 puan ile sınava katılacak adaylar bulunuyor.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Milli Savunma Bakanlığı 523 personel alımına başvurular 19 Kasım 2018 tarihi ile 21 Aralık 2018 tarihleri arasında kabul edildi ve adaylar başvuru sonuçlarını heyecan ile beklerken başvuru sonuçları 15 Mart 2019 tarihi itibari ile MSB nin resmi internet sitesi üzerinde duyuruldu. aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantı sayesinde sonuçlara erişebileceksiniz.

SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ?

Milli Savunma Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına istihdam edilmek üzere 2018 yılında ilana çıktığı 523 kişilik boş kadro için adaylar sözlü sınava katılacaklar. Sözlü sınav 17 Nisan 2019 tarihi ile 02 mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşecek. Başvurusu kabul edilmiş olan adaylar her kadro sayısı için 10 katı kadar aday KPSSP3 puan türüne göre sıralama ile belirtilmiştir. Ayrıca son sıradaki adayla eşit olan adaylar da sınava çağırılmıştır. Bu yönde KPSS taban puanları açıklandı ve en düşük puan 60,08231 Makine Mühendisi Kocaeli olmuştur.

Adaylar sınav tarihlerinde ve belirtilen saatlerde MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklar ve belirtilen saat ve yerde bulunmayan adayların sınavları iptal edilecek.

SINAVLARA GELİRKEN GETİRİLECEK BELGELER:

Adaylar ilgili sınavlara gelirken yanlarında başvuru kılavuzunda belirtilen belgeleri getirmeleri gerekmektedir. Başvuru kılavuzunu aşağıda paylaşacağız. Ayrıca İş Güvenliği Uzmanı belgesi istenilen unvanlara başvuran adayların sınava gelirken belgelerini getirmeleri gerekmektedir.Adayların sınava gelirken belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini de getirmeleri gerekmektedir. Ancak getirilen belgelerin asılları teslim edilmeyecek, adayın kendisinde kalacaktır. Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmeyecektir.

Başvuru sonucunuzu görmek için tıklayınız.

Alım yapılacak unvanlara ait taban puanları görmek için tıklayınız.

Başvuru kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim