Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki çalışan personel ihtiyacını karşılamak adına farklı ilanlar ile farklı pozisyonlarda binlerde, Personel, İşçi ve Memur alımı yapacağını ilan etti.Yayımlanmış olan ilanlara göre adaylardan aranan başvuru şartları da ortaya çıkarak adaylar başvurularına başlayabildiler. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde sizlerle Milli Savunma Bakanlığının ilanları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

MSB GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı farklı kadrolardaki ilanları için adaylardan bazı genel nitelikler arıyor ve bu bağlamda adaylar başvuru yapabiliyor. Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranıyor ve bu şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

BİNLERCE ALIM YAPILACAK!

Milli Savunma Bakanlığı 3 farklı ilan yayımlayarak, İşçi, Memur ve personel alımı yapacağını açıkladı. Bu yönde Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı 51 Memur alacak. Milli Savunma Bakanlığı 600 İşçi ve MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 bin sözleşmeli er alacağını belirtti.

ÖZEL ŞARTLAR VE DETAYLAR:

Adayların yukarıdaki genel nitelikler haricinde birde özel olarak MSB tarafından belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Aşağıda sizlere detayları paylaşıyoruz.

Mİlli Savunma Bakanlığı KKK 13 Bin Askeri Personel Alım İlanı:

Mİlli Savunma Bakanlığı duyurusunda 13 bin kişilik kadro ile askeri ilanlar kapsamında Sözleşmeli er alacağını açıklamıştı. Adaylar başvurularına Şubat ayı itibari ile başladılar ve artık başvurularda son günlere gelindi sayılır. Adaylar başvurularını en geç 01 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

Adaylardan özel olarak ise, En az İlköğretim mezunu olmak, Askeri okullardan ve TSK dan her ne sebeple olursa olsun ayrılmamış olmak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, TSK, Jandarma ve Sahil güvenlik komutanlığı yönetmeliklerinde belirtilen sağlık şartlarında Sözleşmeli Erbaş ve Erler için belirtilen nitelikleri taşımak, Askerlik hizmetini yapmak iken başvuru yapacak adaylardan Birlik Komutanlıklarında verilecek nitelik belgesine sahip olmak, TSK da daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak ve 20 ile 25 yaşları arasında olmak şartları aranacak. Başvuru kılavuzuna ulaşmak ve başvuru yapmak için Buraya Tıklayınız.

MSB 600 İşçi Alımı:

Bakanlık geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesi üzerinde işçi alımları yapacağının duyurusunu yaparak binlerce adayı sevindirdi. Bu kapsamda yapılan açıklamada ilanın İŞKUR üzerinde 25 Mart 2019 tarihinde yayımlanacağı açıklanmıştı ki İlan 25 Mart 2019 Pazartesi İŞKUR Üzerinde yayımlandığı anda sizlere bildirmiştik. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı çok sayıda boş bulunan pozisyon için ilanları yayımlayarak başvurular başladı. Başvurular en geç 29 Mart 2019 tarihine kadar İŞKUR üzerinden gerçekleştirilmesi gereklidir.

Adaylardan başvuru için En Az İlköğretim mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak ve alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğitim seviyesindeki eğitimini tamamlamış olmak şartları aranacak. Detaylara ve kadro dağılımına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

MSB Genelkurmay Başkanlığı 51 Memur Alımı:

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için farklı alanlarda memur personel alımı yapacağını belirterek, Bu yönde Memur Alımları uzmanlık alanlarında yapılacak ve adaylardan bu yönde özel bir kaç şart aranıyor.

Özel olarak adaylardan, 30 yaşını doldurmamış olmak, Yapılacak inceleme sonucunda memur adayı olur şeklinde sağlık raporu alabilmek, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmuş olmak şartları aranacak.

Adaylar başvurularına 27 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlamış olup başvurularını en geç 29 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi olan https://personeltemin.msb.gov.tr Genel Ağ adreslerinden online olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. İlan hakkında başvuru kılavuzuna ve kadro dağılımına ulaşmak için buraya tıklayınız.