MİT Personel Alımı ilanı yayımlandı. Milli İstihbarat Teşkilatı Dil Uzmanı Alımı yapacak. Bünyesindeki eksikliği bu yönde tamamlamak isteyen Teşkilat yabancı dil sınavı şartı ile alım yapacağını bildirdi. Başvurular 2024 Yılı için alınmaya başlandı. MİT Personel alımı ilanına kimler başvuru yapabilecek? Adaylardan aranan Yabancı dil sınavı şartları nelerdir?

MİT bünyesinde görev yapacak olan Dil Uzmanları azılı, görsel ve işitsel kaynaklardan yazılı ve sözlü çevirileri gelişen teknolojileri de kullanarak titizlikle yapan ve istihbarat üretimini destekleyerek nihai ürünün oluşmasında önemli rol oynayan personellerdir.

MİT Dil Uzmanı Kimdir? Görevi Nedir?

 MİT Bünyesinde Dil uzmanları; yazılı, görsel ve işitsel kaynaklardan yazılı ve sözlü çevirileri gelişen teknolojileri de kullanarak titizlikle yapan ve istihbarat üretimini destekleyerek nihai ürünün oluşmasında önemli rol oynayan çalışanlarımızdır.

2024 Yılı Başvuru Şartları:

Adaylardan ağırlıklı olarak yabancı dil şartı aranacak. Ancak yaş şartı ve diğer şartlar şöyledir;

Yaş Şartı Nedir?

Diğer pozisyonlar için 35 yaş şart aranıyorken MİT Dil Uzmanı alımlarında 40 yaş şartı aranacak.

Dil Eğitimi Şartı:

  • İngilizce, Fransızca, Almanca dilleri için; üniversitelerin ilgili dilde Mütercim-Tercümanlık, Dilbilim, Çeviribilim, Edebiyat bölümleri, Öğretmenlik örgün lisans programlarının birinden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)
  • İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dilleri için, üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)
  • Diğer yabancı diller için en az lise veya dengi okul mezunu olmak

Yabandı Dil Sınavından en az 60 veya 80 Puan Almış Olmak Şart!

  • Sınav sonuçları son 5 yıla ait olmak üzere İngilizce dilinden 90 veya üzeri YDS puanı almış olmak
  • Sınav sonuçları son 5 yıla ait olmak üzere Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Hollandaca dillerinin birinden 70 veya üzeri YDS puanı almış olmak
  • Sınav sonuçları son 5 yıla ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Hollandaca dışında kalan ve YDS kapsamında bulunan dillerin birinden 60 veya üzeri YDS puanı almış olmak
  • YDS kapsamında yer almayan diller için; ilgili dilin yaygın olarak konuşulduğu ülkelerde en az 2 yıl bulunmuş olmak, okuduğunu ve dinlediğini anlama, yazma ve konuşma becerilerine iyi derecede sahip olmak.

Yazılı ve Sözlü Sınav Yapılacak!

Dil Uzmanı alımı için adayların yukarıdaki nitelikleri sağlıyor olmaları sonrasında görevin gerektirdiği yabancı dil yeterliğinin ölçülmesi amacıyla yazılı ve sözlü sınavlar yapılacak.

MİT Dil Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

MİT bünyesinde çalışacak Dil Uzmanı maaşları net olarak bilinmese de MiT dil uzmanı maaşları çevirmen ile yakındır.  Bu kapsamda En düşük 25.000 TL olarak bilinmekte ve en yüksek maaşları ise 70.000 TL olarak biliniyor.

2024 Yılı Başvurusu Başladı!

Dil Uzmanı alımı için başvurular Elektronik ortamda yapılacak Başvuru süreci 2024 yılı Ocak ayı itibari ile başlamış olup Söz konusu ilana başvurular MİT kariyer adresi üzerinden başvuru havuzuna gerçekleştirilecektir. CV gönderen adaylar ilerde oluşabilecek herhangi bir boşlukta değerlendirmek üzere iletişime geçilecektir.

DİL UZMANI ALIMI BAŞVURU ADRESİ: https://www.mit.gov.tr/ozgecmis-gonder_diluzmani_3.html

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA