MİT 2024 yılı Personel alımı ilan listesi yayımlandı. 6 farklı meslek dalında olmak üzere Kadın - Erkek personel alımı yapacağı bildirildi. Milli İstihbarat Teşkilatı Resmi Sitesinde yayımladığı " Peşindeyiz ve Seni Bırakmıyoruz. Ülkenin yarınına birlikle iz bırakalım" sloganı ile MİT Personel Alımı yapılacak. 2024 yılı Personel Alımı için Adayların alanına göre bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. 2024 Yılı MİT Personel alımı başvurusu başlamış olup Bu haberimizin içeriğinde sizlere;

  • 2024 Yılı MİT Personel Alımı Kontenjanları Nedir?
  • Kimler MİT Personeli Olabilir? 2024 Başvuru Şartları? ( Genel ve Pozisyona Göre Özel Şartlar )
  • MİT Personel Alımı 2024 Başvurusu Nasıl Yapılacak?
  • MİT yeni kadrolarda Personel Alımı İlanı Yayımlayacak Mı?
  • MİT Personel Maaşları ne Kadar?

2024 Yılı Yeni Personel Alımları Yapılacak!

Milli İstihbarat Teşkilatı personel alımı için başvurular hala devam ediyor. 2022 Yılında yayımlanmaya başlamış olan ilanlar kapsamında çeşitli kadrolarda olmak üzere Mühendis Alımı, Dil Uzmanı Alımı, İstihbarat Uzmanı Alımı, Koruma ve Emniyet Memur Alımı, Pilot Alımı, Sağlık Personeli alımı yapılacak.

İŞİN OLSA Ekibi olarak devamlı olarak MİT Personel alımı ilanlarını sizler için takip ediyoruz. Yeni ilanlar geldiğinde veya gelişmeler yaşandığında sizleri bilgilendireceğiz.

ÜCRETSİZ İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

2024 Yılı MİT Personel Alımları Kontenjanları Nedir?

  • İstihbarat Uzmanı,
  • Dil Uzmanı,
  • Koruma ve Emniyet Memuru,
  • Mühendis,
  • Tekniker,
  • İHA Sistemleri Pilotu,

Kimler MİT Personeli Olabilir? 2024 Başvuru Şartları?

Milli istihbarat Teşkilatı bünyesinde görev yapmak isteyenlerin bazı şartları taşıyor olmaları gereklidir. Adaylardan Genel ve Alanına göre özel nitelikler aranacaktır. Her unvan için özel Olarak adaylardan Mezuniyet, Yaş ve boy şartları aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

Başvurular genel şartlardan başlıyor. Bu kapsamda genel olarak;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Sağlık açısından Teşkilatın belirttiği Sağlık koşullarını sağlıyor olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile alakası olmamak,
  • İş Disiplinine uygun olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 

şartları aranacak.

Branşına Göre Mezuniyet, Yaş Şartları Nelerdir?

Mühendis Alımı Başvuru Şartları: 

 Lisans seviyesinde eğitim veren üniversitelerin Bilgisayar, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, matematik veya fizik mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak ve 34 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

Milli İstihbarat Teşkilatı ( MİT ) 2024 Yılı Mühendis Alımı Başvurusu Milli İstihbarat Teşkilatı ( MİT ) 2024 Yılı Mühendis Alımı Başvurusu

Mühendis

Dil Uzmanı Alımı Başvuru Şartları: 

Yabancı dil seviyesinde eğitim veren üniversitelerin, İngilizce, Fransızca, Almanca dilleri için; üniversitelerin ilgili dilde Mütercim-Tercümanlık, Dilbilim, Çeviribilim, Edebiyat bölümleri, Öğretmenlik örgün lisans programlarının birinden mezun ve İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dilleri için, üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren okuldan mezun olmuş gereklidir. Yaş Şartı ise 40 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacak.

MİT Dil Uzmanı Alımı İlanı 2024 Yılı Şartları Nedir? MİT Dil Uzmanı Alımı İlanı 2024 Yılı Şartları Nedir?

İstihbarat Uzmanı Alımı Başvuru Şartları:

Üniversitelerin herhangi bir lisans eğitimi veren 4 yıllık bölümlerinden mezun olmuş olması gereklidir. Yaş şartı olarak ise 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacak.

MİT İstihbarat Uzmanı Alımı 2024 Yılı Şartları Nedir? MİT İstihbarat Uzmanı Alımı 2024 Yılı Şartları Nedir?

İstihbarat Uzmanı

Koruma ve Emniyet Memuru Alımı İçin Başvuru Şartları:

Kadın ve Erkek adaylar için yaş ve mezuniyet şartı farklıdır. Erkek Adaylar için herhangi bir ön lisans bölümü mezunu olmak ve Ön Lisans için 26 yaşını ve Lisans mezunları için 29 yaşını tamamlamamış olmak gereklidir. Kadın Adaylar için ise Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu veya Spor Bilimleri Fakültesinin herhangi bir bölümünde mezun olmuş olmak ve yaş şartı olarak 29 Yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

Kadınlarda 163 cm boyundan kısa boylu olmamak gereklidir. Erkeklerde ise 175 cm boyundan kısa boylu olmamak gereklidir.

MİT 2024 Yılı Koruma ve Emniyet Memuru Alımı Başladı! Şartlar Nedir? MİT 2024 Yılı Koruma ve Emniyet Memuru Alımı Başladı! Şartlar Nedir?

Koruma Görevlisi

Tekniker Alımı Başvuru Şartları:

Üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokullarının; bilgisayar programcılığı, bilgisayar programlama, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, bilgisayar teknolojileri ve yönetim, bilgisayar teknolojisi ve programlama, bilgisayar operatörlüğü, bilgisayar ve enformasyon sistemleri, elektronik teknolojisi, elektronik haberleşme teknolojisi, elektrik, internet ve ağ teknolojileri, bilgi yönetimi, bilgi güvenliği teknolojisi, bilişim güvenliği teknolojisi, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilişim-yönetim, bilgisayar destekli tasarım ve animasyon, coğrafi bilgi sistemleri, çok boyutlu modelleme ve animasyon, grafik tasarımı, kontrol ve otomasyon teknolojisi, mekatronik, makine, mobil teknolojileri, web tasarımı ve kodlama, uçak teknolojisi, insansız hava aracı teknolojisi ve operatörlüğü ön lisans programlarının birinden mezun olmak,

MİT 2024 Yılı Tekniker Alımı İlanı Şartları ve Başvuru Ekranı MİT 2024 Yılı Tekniker Alımı İlanı Şartları ve Başvuru Ekranı

Mühendis

İHA Sistemleri Pilotu AlımıBaşvuru Şartları:

Üniversitelerin örgün eğitim veren; bilgisayar, yazılım, bilişim sistemleri, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, makine, mekatronik, harita, geomatik, uçak, uzay, kontrol ve otomasyon, meteoroloji mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak,

MİT İHA Sistemleri Pilotu Alımı İlanı 2024 MİT İHA Sistemleri Pilotu Alımı İlanı 2024

Pilot

Başvurular 2024 Yılıda Devam Ediyor!

Söz konusu kontenjanlara başvurular ilanların yayımlanması ile birlikte başladı. Başvuru kontenjan dolana kadar başvuru alınacağı açıklandı. Bu kapsamda başvurularınızı sadece Online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

MİT Personel alımı ilanlarına başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. 2024 yılı başlarında başvurularını sadece İş İlanı havuzuna toplayan teşkilat yeni yayımladığı iş ilanları ile direk olarak başvuru alıyor.

MİT Kariyer Başvuru Adresi

MİT Genel Başvuru Ekranı

MİT Yeni Personel Alımı İlanları Yayımlayacak Mı?

Mili İstihbarat Teşkilatı ( MİT ) kariyer adresi üzerinde yayımlanan personel alımı ilanlarına göre 6 farklı alanda personel alımı gerçekleştiriliyor. Adaylar Milli İstihbarat Teşkilatından yeni ilanlar bekliyor. Ancak Açık iş pozisyonlarına baktığımızda MİT Personel alımı için yeni ilanlar yayımlanmayacaktır. 

Editör: Erhan İmamoğlu