MİT Mühendis Alımı için ilan yayımladı. 2024 yılı itibari ile Milli İstihbarat Teşkilatı yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2024 yılı Mühendis alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda başvuru şartları ve başvuru yolları açıklandı. Peki MİT Mühendis Alımı için Genel ve özel şartlar nedir?

MİT Mühendis Alımı Şartları Nedir?

MİT Mühendis alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler talep edileceği açıklandı.

Genel Şartlar Nedir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Teknoloji ve yenilikleri takip edebilme,
  • Güçlü iletişim becerilerine sahip ve ekip çalışmasına yatkın olma,
  • Analitik düşünce yapısına sahip olma,
  • Çözüm odaklı çalışabilme,
  • Yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilme,
  • Stres altında çalışabilme,
  • Gerektiğinde saha koşullarında çalışma ve seyahat engeli taşımama,
  • Ketumiyet şartları aranacaktır,

Yaş Şartı Nedir?

Adayların MİY bünyesinde Mühendis olabilmeleri için 34 yaşını doldurmamış olması gereklidir.

Eğitim Şartı Belli Oldu!

Bilgisayar, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, matematik veya fizik mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)

Yabancı Dil Şartı Aranacak?

Sınav sonuçları son 5 yıla ait olmak üzere İngilizce dilinden 60 veya üzeri YDS puanı almış olmak ya da 60 veya üzeri YDS puanına karşılık gelen TOEFL IBT sınav sonucuna sahip olmak (TOEFL IBT’nin YDS puan eşdeğerliği www.osym.gov.tr üzerinden öğrenilebilir)

Milli İstihbarat Teşkilatı Mühendisi Görevleri:

MİT Mühendis adayları ağ güvenliği ve yönetimi, veri tabanı sistem ve uygulamaları konularında araştırma, sinyal ve görüntü analizi, coğrafi bilgi sistemleri, haberleşme sistemleri, yazılım ve donanım, geliştirme, tasarım ve iyileştirme faaliyetleri yürütmekle soumludur.

MİT Mühendis Maaşları Ne Kadar?

Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde hizmet vermekte olan Mühendis adaylarının maaşları ne kadar? Adayların en çok merak ettiği konulardan biriside bu olmuştur. Bu kapsamda Mühendis maaşları otalama 40.000 TL olarak biliniyor.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Alım yapacağını açıklayan MİT aktif ilanı olmadığını bildirdi. Yayımlanan ilan ile MİT Mühendis kadrosuna başvuruları toplayacak. Söz konusu başvurular havuzda biriktirilecek olup olası bir pozisyon ihtiyacında başvurular incelenerek en uygun aday belirtilip iletişime geçilecektir.

BAŞVURU ADRESİ: https://www.mit.gov.tr/ozgecmis-gonder_muhendis_2.html