Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelinde 15295 geçici personel alımı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görevlendirmek üzere Türkiye genelinde çok sayıda temizlik görevlisi, bakım onarım işçisi, güvenlik görevlisi kadrolarında personel alımı yapılacak. Adaylar başvurularını nasıl yapacaklar ve son başvuru tarihi nedir?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler Bakanlığına bağlı Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 2018 yılında gerçekleştirilen alımlar için ilanlar yeniden başladı. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı üçlü Protokolü kapsamında okullara 20.000 güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirmiştir. Güvenlik görevlisi kadrosundaki personellerin görevleri Haziran ayı itibariyle tamamlandı. Bu kapsamda İŞKUR üzerinden yeni ilanlar açıklanarak yeniden okulların güvenliği temizliği ve bakımı onarımına yönelik olarak yeni istihdamlar sağlanacak. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 21 il genelinde toplamda 15295 personel alımı ile Yeni istihdamlar oluşturulacak ve adaylar başvurularını 15 Ağustos tarihine kadar e-şube portal üzerinden yapmaları gerekecek.

MEB Okullara TYP Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Toplum yararına programı kapsamında MEB'e bağlı okulların güvenlik işçi temizlik bakım onarım personel kadrolarındaki alımlarında yapabilmeleri için en az 18 yaşını doldurmuş ve eğitim şartlarında ise en az lkokul mezunu olarak herhangi bir örgün eğitimde okumuyor olmak gerekmektedir. Açıköğretim öğrencileri başvuru yapabilecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan malul ve emekli aylığı alanlar başvuru yapamayacaklardır. Ayrıca İŞKUR'a kayıtlı işsiz olarak kayıtlı olmak gerekmektedir.

MEB işçi alımı ne kadar maaş haklar olacak? Adayların yeni başvuru yaptıklarında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görevlendirmek üzere işçi alımı için kura töreni gerçekleşecek. Kura sonucunda kazanan adaylar 2324 TL maaş hakları bulunacaktır. Sosyal güvenceleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

HANGİ İLDE NE KADAR PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Hangi ilden ne kadar alım yapılacak? Bu kapsamda açıklanan ilanlarda 21 il genelinde istihdamlar sağlanacak. Afyonkarahisar ilinde 1138 kişi alınacak. Aydın ilinde 1186 kişi alınacak. Kahramanmaraş 50923 kişi, Sakarya ilinde bir 48 kişi alınacaktır. Artvin 340, Bayburt 395, Bingöl 528 Burdur 505, Çanakkale 465, Çorum 498, Düzce 590, Edirne 696, Isparta 583, Karabük 524, Kars 940, Manisa 904, Niğde 786, Sinop 566 ve Yalova ili ise 375 kişi alımı yapılacaktır.

İŞİN OLSA