Devlet Personel Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyonlarda alım yapacğaını belirtmişti. Yayımlanan ilana göre adayların bu boş kadrolara yerleşebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mart ayında yapılacak sınava katılarak sınavda başarılı olmaları şarttır.

Söz konusu ilana göre Milli Eğitim Bakanlığı toplamda 16 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Adaylar bu boş kadrolar için yapılacak Sözleşmeli Bilişim Personeli Giriş sınavına katılacaklardır. Buna göre giriş sınavı 19 Mart 2018 taihi ile 23 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların bu sınava katılabilmeleri için 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve ÖSYM tarafından yapılacak Yabancı Dil Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına göre %70 i ve Yabancı Dİl Sınavının %30 u esas alınarak bir sıralama yapılacak ve çıkan sonuca göre kadro sayısının 5 katı kadar sözlü sınava çağırılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  www.meb.gov.tr - ikgm.meb.gov.tr adresleri üzerinden 14 Mart 2018 tarihinde ilan edilecektir.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 16 kişilik boş kadro ile, 5 Ağ uzmanı, 2 Oracle DBA & Orta Katman Uzmanı, 5 Yazılım (Asp.Net) Uzmanı, 1 Yazılım (Front-End) Uzmanı, 1 Sistem Uzmanı ve 2 Bilgi Güvenliği Uzmanı alacaktır. Adaylar bu boş kadrolara başvurularına 19 Şubat 2018 tarihi ile başlayabilecek ve en geç 23 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ayrıca ilanın tam metnini inceleyerek iletişim bilgilerine ve alım ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim