Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni ilanlar yayımladı. Temmuz ayı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy katıldığı programda 3 yıl içerisinde kazı başkanlıkları üzerinde yapılacak düzenlemeler sonucunda 4 bin işçi alımı yapılacağını ve 600 arkeolog ile 250 Sanat tarihçisi alımı yapılacağını açıklamıştı. Alımlar 3 yıllık bir süre zarfı içerisind eyapılacağını belirten bakan adayları bir hayli sevindirmişti. 

İŞÇİ ALIMLARI BAŞLADI!

Bakanın yaptığı açıklamalar sonrasında Ülke genelinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan kazı başkanlıkları bünyelerinde bulunan personel eksikliğini karşılamak üzere personel alımı ilanı yayımladılar. 9 Farklı Kazı Başkanlığı ilk etapta işçi alımı yapacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde alım yapacak başkanlıklar hakkında bilgiler vereceğiz.

9 FARKLI KAZI BAŞKANLIĞI İLANI:

Yayımlanmış olan ilanlara göre 9 farklı kazı başkanlığı personel alımı yapacak. Söz konusu personel ihtiyacı duyan başkanlıklar ise, Aydın Cine Tepecik Höyüğü kazısı, Çankırı Yerler Kazı Başkanlığı, Muğla Kaunos Kazı Başkanlığı, Çanakkale yenibademli Höyük kazısı, Aydın NYSA Kazı Başkanlığı, Muğla Bedesa Kazı Başkanlığı, İzmir Kemalpaşa Ulucak Höyük Kazı Başkanlığı, Çorum Ortaköy Kazı Başkanlığı, Nevşehir Yeniyaylacık Fosil Lokalitesi Kazısı bünyelerindeli personel eksikliği için farklı alanlarda vasıflı ve vasıfsız personel alımı yapacaklarını yayımladılar.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazı Başkanlıkları personel alımı için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az ilköğretim mezunu olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, erkek adaylar için askerlğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sabıka Kaydı olmamak, Güneş altında çalışmasına mani olacak herhangi bir engeli bulunmamak, Alım yapılacak il veya ilçede ikamet ediyor olmak gibi şartlar aranıyor.

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

1- Aydın Cine Tepecik Höyüğü kazısı, 25 kişilik boş kadro ile işçi alımı yapılacak.

2- Çankırı Yerler Kazı Başkanlığı,10 Arkeolog alımı

3- Muğla Kaunos Kazı Başkanlığı 20 Vasıfsız işçi alımı yapacak.

4- Çanakkale yenibademli Höyük kazısı, 10 vasıfsız işçi ve 2 arkeolog alımı yapılacak.

5- Aydın NYSA Kazı Başkanlığı, 39 kişilik kadro ile Arkeolog, Mimar, Sanat Tarihçisi ve beden işçisi alınacal.

6- Muğla Bedesa Kazı Başkanlığı, 20 kişilik boşluk ile, genel beden işçisi alımı yapılacak.

7- İzmir Kemalpaşa Ulucak Höyük Kazı Başkanlığı, 15 Kazı işçisi alacak.

8- Çorum Ortaköy Kazı Başkanlığı, 25 Vasıfsız işçi alımı yapılacak.

9- Nevşehir Yeniyaylacık Fosil Lokalitesi Kazısı 5 kişilik boş kadro ile, Antropolog ve Arkeolog uzmanı alınacak.