Kültür ve Turizm Bakanlığı işçi alımı ilanları yayımladı. KPSS Şartı olmaksızın persone alımı için ilanlar yayımlandı. Söz konusu ilanlar İŞKUR üzerinde duyurulmuş olup başvuru süreçleri başlamıştır.

Bakanlığa bağlı olan Kazı Başkanlıkları farklı kadrolarda en az İlkokul mezunu işçi personel alımı ilanları hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

İşçi Personel Alımları Hangi Kazı Başkanlıklarına Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan kazı başkanlıklarına 81 işçi personel alımı için ilanlar yayımlandı. Bu doğrultuda alım yapılacak kontenjanlar, İşçi, Mimar, Arkeolog, Usta gibi alanlar yer alıyor.

  • Aydın Müze Müdürlüğü Trallesi Kazısı - 4 Beden İşçisi alacak.
  • Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Anıtı Kazısı - 4 İşçi, 3 Kalfa, 3 Usta olmak üzere 10 kişi alınacak.
  • Gülpınar Smintheion Kazısı Başkanlığı - 3 Arkeolog alınacak.
  • Ortaköy Kazı Başkanlığı - 6 Beden İşçisi Alınacak.
  • Aydın Sultanhisar NYSA Kazı Başkanlığı - 48 Beden İşçisi, 5 Arkeolog, 5 Mimar olmak üzere 58 personel alınacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için adaylardan genel olarak öncelikle alım yapılacak bölgede ikamet ediyor olmak şartı aranacak. Bunun dışında, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak 18 yaşını tamamlamış olmak, gibi nitelikler aranacak.

Başvurular Şahsen!

Her Kazı Başkanlığı için farklı başvuru tarihleri yer alıyor. İŞKUR Kurum dışı üzerinde yayımlanmış olan İşçi Alımı ve Personel alımı ilanlarına göre başvurular " T.C kimlik fotokopisi ve Nüfus kayıt Örneği" ile birlikte şahsen gerçekleştirilecektir. İlanların detaylarını İŞKUR üzerinden inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim