Devlet Personel Başkanlığı tarafından veya Kurumların kendi internet sayfalarında yayımlanan ilanlara göre kamuya KPSS şartı olmadan binlerce memur personel alımı yapılacak. Buna göre Kamuya personel almı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle aranan şartlara uygun olmak zorundadırlar. Adaylardan bazı nitelikler aranacak ancak yayımlanan ilanlara göre adaylardan KPSS şartı aranmayacaktır.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Kamuya KPSS şartı olmadan başvuru yapmak isteyen adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık durumu olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ( bekçi alımı için Askerliğini yapmış olmak ) gibi nitelikler aranmaktadır. 

HANGİ KAMU KURUMLARI KPSS'SİZ ALIM YAPIYOR?

Emniyet Genel Müdürlüğü: Emniyet genel müdürlüğü uzun süredir bünyesine Çarşı ve Mahalle bekçisi alacağını duyurmaktaydı. Binlerce aday bu ilanın yayımlanması için bekleyişi sürmekteydi Ancak 08 Haziran 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Emniyet genel Müdürlüğü 73 farklı ilde bünyesine 7 bin kişilik boş kadro ile bekçi alımı gerçekleştirecek. İlgili ilan için başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 22 Haziran 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Buna göre adaylardan yaş şartı olarak, 31 yaşından büyük olmamak ve 18 yaşını tamamlamış olmak şartları aranacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü: Sivil Havacılık ( SHGM ) bünyesine toplamda 5 sözleşmeli personel kadrosu ile farklı niteliklerde toplamda 5 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak Uçak Pilotu alacak. Adaylar ilgili ilana başvurularını en geç 29 Haziran 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Dışişleri Bakanlığı: Liyon Başkonsolosluğu bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için 3 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak Sekreter alacağını belirtti. Alımlar en az lise mezunu olan adaylar için geçerli olup başvurular şahsen yapılacaktır. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Manisa Kırkağaç Belediyesi: Manisa Kırkağaç Belediyesi bünyesine toplamda 3 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda alım yapacak. Buna göre, 1 Elektrik-Elektronik Mühendisi, 1 Harita Mühendisi ve 1 Makina Mühendisi alacak. Ayrıca  yayımlanan ilana göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyor. İşte Detaylar.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 38 kişilik boş kadro ile Akademik personel alımı gerçekleştirecek. İlan hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: tarım bakanlığı İŞKUR aracılığı ile bünyesine en az ilköğretim mezunu olan tarım işçisi alacağını belirtti. Adaylar başvurularını en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Hakkari Üniversitesi: Hakkari üniversitesi bünyesine 1. Dereceli 1 ve 5. Dereceli 1 olmak üzere toplamda 2 kişilik boş kadro ile İç Denetçi alımı gerçekleştirecek. Ayrıca söz konusu ilanda adaylar için KPSS şartı belirtilmemektedir. Diğer şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim