Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Aile Bakanlığı farklı alanlarda olmak üzere 1000 kişilik kadroile  personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvuru süreci 27 Kasım 2019 tarihi ile başlamasının ardından hala devam eden başvuru için henüz başvuru yapmamış olan adaylar için birkez daha bilgileri sizlerle paylaşacağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 81 ilde bulunan taşra teşkilatındaki personel eksikliğini karşılamak üzere Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden mezun olan ASDEP personeli alınacak. 

ŞEHRE GÖRE DAĞILIM NEDİR?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,
  • Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,
  • 65 yaşını bitirmemiş olmak,
  • 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmeleri feshedilen veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedenler için, fesih tarihinden itibaren bir yıllık süreyi doldurmuş olmak.
  • Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak

KPSS BARAJ PUAN ŞARTI YOK!

Aile Bakanlığı ASDEP alımları için adaylardan KPSS şartı arıyor. Ancak yayımlanmış olan ilana göre AÇSHB KPSS niteliği olarak adaylardan Lisans mezunu kapsamında KPSSp3 puan türünden puan sahibi olmak şartı belirtmiş ancak ilanda kaç puan olması gerektiği yazmıyor. Bu sebeple KPSS baraj puanı yok ve değerlendirmeler en yüksek puanı alan adaydan başlayacak şekilde yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Aile Sosyal Destek Personeli alımları için başvurular 27 Kasım 2019 tarihinde başlamıştı ve en geç 06 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvuruda bulunacak adaylar öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmaları gereklidir.

Başvurular, aşağıdaki bağlantı üzerinden Elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim