Karayolları Genel Müdürlüğü 05 Ocak 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunana işçi personel ihtiyacını karşılamak amaçlı farklı bölgelerde olmak üzere toplamda 7 kişilik pozisyon ile alım gerçekleştirecek. adayların en az lise mezunu olmak zorundadır. Ayrıca başvuruda bulunacak adaylar kamu personeli seçme sınavından puan almış olmak zorundadır. Adayların kadrolara girebilmeleri için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Sözlü ve Mülaka sınavı ile belirlenecektir. Başarılı olan adayların giriş işlemleri başlatılacaktır.

Adaylardan sınava katılabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları,Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına veya Devlet memuru olmaya engel bir suçtan hüküm giyenlerden cezasını infaz kurumlarında tamamlayanları, cezası ertelenenleri, koşullu salıverilenleri; özel kanunlarda belirtilen şartlardan dolayı istihdam olanağı bulunmayanları; ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklı bulunanlardan, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan salıverilen hükümlülere ait durum bildirme formu ile durumlarını belgelendirmek veya Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan: 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan (Değişik ibare:RG-6/8/2014-29080) sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını (Değişik ibare:RG-6/8/2014-29080) belgelendirmek, Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları gerçekleştirilecektir. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 14 Ocak 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen müracaat yapılacaktır. Karayolları Genel Müdürlüğü Adana'da 2 adet beden işçisi, Gaziantep'te 1 adet Beden işçisi, Hatay'da 1 adet İşçi ve Mersinde 3 adet işçi olmak üzere toplamda 7 işçi personel alımı yapacak. Başvuruları onaylanna bütün adaylar Mersinde sınava katılacak olup başvuruları kabul edilen adaylar için sınav tarihleri bildirilecektir.
Editör: TE Bilisim