Kamu kurumlarına merkezi personel alımlarından bir tanesi olan Karayolları Genel Müdürlüğü 2018/6 tercihlerini tamamlamak için 16 Temmuz 2018 tarihi son gün. Başvuru yapacak olan adayların tercih işlemlerini ÖSYM üzerinden tamamlamaları ve tercih ücretini ödemeleri gerekiyor.
 

Lisans mezunu adaylar için 271 kontenjan ayrıldı. 199 mühendis, 67 büro memuru, 4 tekniker, 1 mimar alımı yapılacak. 

Önlisans mezunları için ise 391 kontenjanda ise 341 tekniker, 50 büro memuru alımı gerçekleşecek.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

KGM 662 personel alımında tercihler 10 Temmuz tarihinde başladı. 16 Temmuz tarihinde saat 23:59'a kadar tercihlerin tamamlanması bekleniyor. Tercih işlemleri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak yapılabilecek. Tercih yapmak isteyen adayların KPSS B Grubu puanı olması gerekiyor. Tercih yapacak adayların tercih işlem ücreti olarak 15 Tl ödeme yapması gerekiyor. Ödeme işlemleri için ÖSYM ödeme menüsünden kredi kartı ile yapabilecekler.

ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Kara Yolları Genel Müdürlüğü inernet sitesi üzerinden yereleşn adaylara ilişkin duyuru yayımlanacak. Tercih sonuçlarını ve tüm detayları anında öğrenmek için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Başvuru şartları için tıklayın

Editör: TE Bilisim