Kamuya mülakat şartı olmadan teknisyen ve tekniker alanlarında 191 personel alımı yapılacak. tercih kılavuzu ile alım yapılacak olup mezuniyet bakımından lise ve ön lisans mezunu olanlar tercih yapabilecek.

Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre Lise mezunu ve Ön Lisans mezunu adaylar arasından alım yapılacak olup sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar tercih işlemi yapabilecek.

LİSE MEZUNU TEKNİSYEN ALIMLARI:

Teknisyen alımları farklı alanlarda yapılıyor. Bu kapsamda toplamda 54 kişilik kadro ile teknisyen alımı yapılacak. Teknisyen alanlarında ise, Düz teknisyen, Vagon Teknisyeni, Veteriner Sağlık Teknisyeni alanlarında alım yapılacak. Alım yapacak kurumlar ise şöyledir;

Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, Bayburt üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Devlet Demiryolları Taşımacılık A,Ş Genel Müdürlüğü, Devlet hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Erzurum Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Streteji ve Bütçe Başkanlığı gib kurumlar teknisyen alımı yapacak.

ÖN LİSANS MEZUNU TEKNİKER ALIMLARI:

Tekniker alımları hala devam ediyor. Ön Lisans mezunu kapsamında toplamda 137 Tekniker alımı yapılacak. Bu yönde alımlar Düz Tekniker, Sağlık teknikeri, Veteriner Sağlık Teknikeri alanlarında alım yapılacak.

Alımlar farklı kamu kurumları tarafından yapılacak. Bu kapsamda, Adapazarı Belediye Başkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği, Çanakkale İl Özel İdaresi, Çukurova Üniversitesi, EÜAŞ, Gebze Teknik Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Maden ve Petrol İşletmeleri, ordu üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tarım ve orman Bakanlığı, Taşkömürü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi gibi kurumlar tarafından alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu Teknisyen ve Tekniker alımlar KPSS 2019/2 tercih kılavuzu ile alım yapılacak olup adaylardan aranancak genel şartlar şöyledir;

  • Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak
  • Herhangi bir suçhükümlülüğü olmamak,
  • Lise mezunu ve Ön Lisans Mezunu kapsamında ilgili bölümlerden mezun olmuş olmak gibi şartlar aranıyor.

BAŞVURU SÜRECİ!

Söz konusu merkezi yerleştirme ile personel alımı başvuruları 03 Aralık 2019 tarihinde başlamış olup en geö 12 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar tercihlerini ÖSYM resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Tercih kılavuzları ve diğer bilgiler hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim