Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere lise mezunu adaylar arasından Hizmetli alımı yapacak. Başvuru süreci başladı. Peki adaylardan aranan genel ve özel şartlar nedir?

Yargıtay Başkanlığı bünyesine istihdam etmek üzere sözleşmeli personel kadrosuna alım yapacak. Alımlar Sözleşmeli Destek Personeli ( Hizmetl ) kadrosuna yapılacak olup adaylardan bazı şartlar talep ediliyor.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Hizmetli alımları için Yargıtay Başkanlığı adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Daha çnce görev yapılan herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Yargıtay Başkanlığı yukarıdaki niteliklere ek olarak adaylardan, 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve ortaöğretim mezunu olmaları gereklidir.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK?

Yargıtay Başkanlığı alımını yapacağı hizmetli adayları için sözlü sınav yapılacağını belirtti. Adayların değerlendirme işlemleri bittikten sonra Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından sözlü sınav yapılacaktır.

DEĞERLENDİRMEMELER:

KPSS puanları esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday çağrılacaktır. Son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

Ayrıca Adayların aldıkları KPSS puanının % 50’si ile sözlü sınav puanının % 50’si esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı puanı belirlenecektir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Yargıtay Başkanlığı personel alımı başvuru süreci bugün ( 09 Aralık 2019 ) tarihi itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 13 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular İnternet ortamında Yargıtay Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim