Farklı kamu kurumları ve kuruluşları tarafından ilan edilmiş olan duyurulara göre kamuya personel alımı yapılıyor. Söz konusu ilanlar yayımlandı ve bazıları için başvuru süreci başladı. işin Olsa ekibi olarak sizlere KPSS siz personel alımı ilanları hakkında tüm detayları ve nitelikleri aktaracağız.

Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hizmet veren kamu kurumları bünyelerindeki eksikliği karşılamak için yeni ilanlar yayımlıyorlar. Yayımlanmış olan ilanlara göre 18 farklı kadro için 277 personel alımı yapılacak ve alımlar farklı şehirlerde yapılacak. Peki hangi kadrolar için ilan yayımlandı? Adaylardan aranan şartlar nedir? Hangi şehirlerde alım yapılacak? Alım yapacak kurumlar hangileri? İşte tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

Hangi Şehirler İçin Alım Yapılacak?

Kamu kurumları KPSS siz personel alımı kapsamında ilanları yayımladılar. Bu kapsamda alımlar, Muğla, Konya, Antalya, Ankara ve İstanbul illeri için alım yapılacak.

Hani Kurumlar Alım Yapacak?

Yayımlanmış olan ilanlara göre 6 farklı kamu kurumu tarafından KPSS siz personel alımları yapılacak. Bu kapsamda, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, TÜBİTAK, İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Ziraat bankası tarafından 277 personel alımı yapılacak.

18 Farklı Kadro İçin Alım Yapılıyor!

6 Kamu kurumu farklı 18 kadro için ilan yayımladı ve kamuya personel alımı yapılacak. Bu kapsamda, 78 Özel güvenlik görevlisi, 1 Büro Memuru, 3 Marangoz, 2 Sıhhi Tesisatçı, 3 İnşaat Ustası, 3 Kesimhane İşçisi, 1 Mezbaha Kesim İşçisi, 2 Hayvan Bakıcısı, 1 Temizlik Görevlisi, 1 Uzman, 3 Arkeolog, 1 Heykeltraş, 2 Canlı Model, 1 Uzman Yardımcısı, 25 Avukat, 100 Kaymakam Adayı, 30 YTB Uzman Yardımcısı ve 20 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kamu kurumları veya kamu kuruluşları bu yönde ilanlar yayımlamış olup adaylar başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda adaylardan, Türk,ye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya askerlik ile bağlantısı olmamak, 35 yaşını tamamlamamış olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak gibi nitelikler doğrultusunda başvurular alınacaktır.

Ayrıca alım kadrosuna göre adaylardan özel nitelikler talep edilecek olup bu niteliklere ilanların detaylarından ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU SÜRECİ:

Kamuya KPSS siz personel alımı için bazı kurumların başvuru süreci henüz başlamadı. Önümüzdeki hafta itibari ile başvuru süreci başlayacak olan ilanlar için adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.Aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantılar sayesinde ilgili ilanların tüm detaylarına ulaşabilirsiniz.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İlanı ( 09 - 12 Eylül 2019 )

Selçuk Üniversitesi Alım İlanı ( 19 Eylül 2019 )

TÜBİTAK ( 26 Eylül 2019 )

Başbakanlık YTB Alım İlanı ( 16 Eylül 2019 )

Ziraat Bankası Alım İlanı ( 15 Eylül 2019 )

İçişleri bakanlığı Kaymakam Alım İlanı ( 19-25 Eylül 2019 )

Editör: TE Bilisim