Pek çok vatandaş düşük sermaye ile ne işi yapılır? Sermayesiz yapılabilen işler nelerdir sorusunu çokca sorarak yeni iş fikirleri edinmek istemektedirler. Bilindiği gibi dünya genelinde koronavirüs salgını nedneile bir çok alanda sosyal emsafe tedbirleri getiriliyor. Bunlardan bir tanesi de kamu kurumlarına ve bir çok yere giriş yaparken, seyahatlerde HES kodu zorunluluğu geldi. Bunu fırsata dönüştüren vatandaş HES kodundan geçimini sağlıyor.

HES KODUNDAN GEÇİMİNİ SAĞLIYOR!

Diyarbakır'da Adliye önünde arzuhalcilik işi ile ilgilenen M. Ali Askan Hayat Eve Sığar Uygulaması HES kodu almakta zorlanan vatandaşlara yardımcı olarak geçimini sağlıyor. 7 Eylül 2020 tasrihinden beridir Adliyeye girişte hes kodu zorunluluğu geldi. Kodu almakta zorlanan vatandaşlar için Arzuhalci Askan'dan yardım isteyerek aynı zamanda dlekçelerinde de destek oluyor. Askan yaptığı açıklamada "Adliyeye giren vatandaşların çoğu HES kodu almayı bilmiyor. Bazıları da koşuşturuyor. Benim de aklıma böyle bir fikir geldi. Bu şekilde gelen müşterilere dilekçe yazıyorum ve HES kodunda yardımcı oluyorum. Geçimimi bu şekilde sağlıyorum" dedi.

İLERİDE AVUKAT OLMAK İSTİYORUM;

HES kodu almaktan 2 tl ücret aldığını ifade eden Askan, ileride Hukuk Fakültesi okumak istediğini ve ileri de iyi bir avukat olmak istediğini açıkladı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim