İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Programları kapsamında personel alımları yapılacak. 28-29 Nisan tarihinde başvuruları tamamlanan TYP alımlarının ardından yeni ilanlar daha açıklandı. İŞKUR üzerinden TYP arama ekranı üzerinden farklı uygulama alanlarında geçici süreli istihdamlar sağlanacak. Adaylar kamu kurumlarından Orman İşletme Müdürlüğü, Köylere hizmet götürme birlikleri, il özel idareler, belediye başkanlıklarına ve diğer kamu kurumlarında görevlendirebilecekler.

UYGULAMA ALANLARI VE ALIM YAPILACAK İLLER;

Çevre temizliği, kamusal alt yapının yenilenmesi, ağaçlandırma uygulama alanlarında Düzce merkez ve Gölyaka, Çilimli, Gümüşova ilçesinde, Ankara merkeze bağlı Keçiören ilçesinde, Tunceli'nin Gemişgezek ve Mazgirt ilçesinde istihdamlar yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

İŞKUR üzerinden kamu kurumlarına geçici statüdeki Toplum Yararına Programı alım ilanlarına başvuru yapmak için; başvurularda adayların 18 yaşını tamamlamış olması, 19 yaşından gün almış olması, herhangi bir örgün öğrenimine devam etmiyor olması, emeklilik ya da malul aylığı almıyor olması gerekmektedir. Başvuruların ardından ilanda belirtilen adreslerde noter huzurunda kura töreni gerçekleştirilecek.

KAMU KURUMLARINA 574 TYP PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHİ;

Başvurular 3 Mayıs tarihine kadar devam edecek. İşe kabul edilen personeller; Düzce ilindeki alımlarda 20 Mayıs ile 18 Kasım tarihleri arasında, Tunceli ilindeki alımlarda ise 13 Mayıs ile 12 Kasım tarihlerinde, Ankara ilinde ise 13 Mayıs ile 8 Kasım tarihleri arasında görevlendirilecekler.

İlanlara başvuru için: https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim