İstanbul Üniversitesi Resmi gazetede yayımladığı ilan ile sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Az Önce 15 Nisan 2024 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre İstanbul Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 5 kişilik kadro ile Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapacak. Adaylardan Aranan başvuru şartları ve kontenjan dağılımını sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

  • 4 Kişi Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kişi Yazılım Analiz ve test Uzmanı,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

İstanbul Üniversitesi personel alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi genel şartlar aranacak.

Ayrıca Eğitim olarak en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

KPSS Şartı Detayı Nedir?

Başvuru için adaylardan KPSS şartı aranacak. Ancak KPSS Puanı olmayanlarında başvuru kabul edilecektir. Buna göre,

KPSS Puanı ile başvurularda P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve YDS den puan almış olmak gerekiyor. Değerlendirmelerde %70 KPSS ve %30 YDS puanı esas alınacaktır.

KPSS siz Personel alımı başvurularında ise, KPSS puanı 70 olarak ele alıncak ve değerlendirmelerde %70 KPSS ve %0 YDS puanı olarak değerlendirilecektir.

Başvurular ne Zaman Yapılacak?

Üniversite personel alımı başvuruları başladı. Adaylar başvurularını 15 - 29 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Bu kapsamda adaylar başvurularını sadece Üniversite resmi internet üzerinden gerçekleştireceklerdir.

İLANIN TAM METNİ

Kaynak: İşin Olsa