İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel alımı için ilan yayımlandı. Az Önce gelmiş olan duyuruya göre İstanbul METRO bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 100 kişilik kadro ile personel alımı yapacak. Metro istanbul personel alımı için en az lise mezunu olmak gereklidir. 

Alımlar İstanbul METRO Daimi niteliğinde olmak üzere Tren Sürücüsü kadrosunda gerçekleştirilecek. Peki başvuru şartları nedir?

Kontenjan ve Çalışma Detayları Nedir?

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

İstanbul METRO personel alımı için adaylardan genel olarak " T.C. vatandaşı olmak, Vardiyalı olarak çalışabilecek olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak " gibi şartlar aranacak. Ayrıca Özel Olarak ise;

Mesleki Lise, Teknik Lise veya Meslekyüksekokulların, Tercihen Elektrik, Elektronik, Mekanik, Otomotiv, Motor, Bilişim Teknolojileri, Bilgisayar, Raylı Sistemler, Mekatranik, Otomasyon, makine bölümlerinden mezun olmak,

En az B sınıfı ehliyete ve psikoteknik belgesine sahip olmak,

Erkeklerde 165 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,

Demiryolu Emniyet Kritik Görevler Yönetmeliği gereğinde tren Sürücüsü sağlık kriterlerini sağlıyor olmak gereklidir.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

İstanbul METRO personel alımı için adaylaran herhangi bir belge istenmeyecektir. Başvurular en geç 16 Eylül 2022 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Sadece Elektronik ortamda İBB resmi internet adresi üzerinden başvuru yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim