02 Nisan 2018 tarihli yayımlanan ilanlara göre farklı bölgelerdeki Devlet opera ve balesi Genel Müdürlükleri personel alımı yapıyor. Söz konusu olan ilanlar Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olup adayların başvuru şartlarını taşımaları doğrultusunda başvuru yapabilecekler. Ayrıca yayımlanan ilana göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı Şartı aranmıyacak. Buna göre İzmir DOB, İstanbul Dob ve Mersin DOB bünyesine alım gerçekleştirecek. Adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde sınav yapılacak olup sınav sonucuna göre adayların kadroya girişleri sağlanacaktır.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Yayımlanan ilanlara göre, 3 farklı Genel Müdürlük alım yapacak. Buna göre İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 1 Masör ( Atölye Elemanı ), İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 1 Viyolonsel ( orkesta Sanarçısı ) ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 1 Ses Efekt Uzmanı ( Atölye Elemanı ) alımı yapacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü alım yapacağı bölgeler için adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki birinci fıkrasındaki A bendinde bulunan 1,2,3,4,5,6,7 ve 8. maddelerdeki genel nitelikleri taşımak, Alım yapılacak pozisyon için ilgili meslek örgütlerinden deneyim sahibi olmak ve eğitimi olduğunu belgelemek nitelikleri aranacaktır.

Ayrıca bunun dışında İstanbul ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü adaylardan en az ilkokul veya ilköğretim mezunu olmak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURUŞAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını farklı tarihlerde yapmaları gereklidir. Buna göre İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü en geç 09 Nisan 2018 tarihine kadar, İzmir Devlet Opera ve Balesi en geç 13 Nisan 2018 ve Mersin Devlet Opera ve Balesi en geç 19 Nisan 2018 tarihine kadar başvurularını alacaklardır. Başvurular her müdürlüğe şahsen yapılacaktır. Başvuru detaylarını incelemek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İzmir DOB

İstanbul DOB

Mersin DOB

Editör: TE Bilisim