Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Türkiye İş Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı alanlarda personel alımı yapacağını açıkladı. Yapılan duyuruya göre adayların bu boş poziyonlara başvuru yapabilmeleri için 2016 yılı KPSS den en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Buna göre adyaların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre İŞKUR sözleşmeli olarak 6 çözümleyci ve 5 Programcı olmak üzere toplamda 11 sözleşmeli kamu personeli alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) personel alım ilanına başvuru yapacak adyalar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Başvuru şartlarına göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde en az KPSSP3 puan türünden 60 puan almış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yurtii veya Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından lisas seviyesinde İngilizce dilinden mezun olmak şartları aranacaktır.

Adayların KPSS puan durumuna göre yapılacka sıralama sonucunda kadro sayısının beş katı kadar sınava çağırılacaktır. Sınav sonucuna göre ise adaylar kadroya alınacak. Buna göre başvuru işlemleri sonucunda sınavın il aşaması olan Yazılı Bölümü 14 Mart 2018 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.Sınav ile ilgili hak listesi, sınav saati ve yeri İŞKUR resmi internet sayfası olan www.iskur.gov.tr adresi üzerinden duyurulacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlike başlayabilir. Engeç 28 Şubat 2018 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecek. Söz konusu ilana başvurular son başvuru günü en geç Mesai saati bitimine kadar www.iskur.gov.tr adresi üzerinden elde edilecek başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı No:42 Kat:1 ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 216 3138-3143) adresine teslim etmiş olmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini inceleyerek kadroların özel şartlarına ulaşabilirsiniz. Yayımlanan ilana ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim