Türkiye İş Kurumu yıl içerisinde tespit ettiği kadroların doldurulması için resmi internet sitesi aracılığı ile ilanlar yayımlamakta ve personel alımlar için Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığıyla görüşmeler yapmaktadır. Bu görüşmelerin onaylanması durumunda İŞKUR hazırlamış olduğu personel alım ilanını kamuoyuna duyurmaktadır. Bilindiği gibi İŞKUR'un 3 bin 600 personel alımı yapacağı ortaya çıkmış ve konu hakkında Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığına talebini ilettiği ortaya çıkmıştı. Peki İŞKUR'a nasıl yanıt verildi? Personel alımı yapılacak mı? Yapılacaksa alımlar ne zaman yapılacak?

Personel Alımı Yapılacak Mı?

Türkiye İş Kurumunun konu hakkında Maliye Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı ile görüşme yaptığı bilinmektedir ancak İŞKUR'a nasıl bir dönüş yapıldığı veya kesin olarak olumlu ya da olumsuz şekilde dönüş yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Aralık ayı içerisinde her hangi bir açıklama yapılmazsa İŞKUR'a olumsuz yanıt vermişmiş olabilir ya da personel alımı 2017 yılına ertelenmiş olabilir. Söz konusu konu hakkında önümüzde ki haftalarda açıklama beklenmektedir. Sosyal medya da yapılan yorumlara göre 3 bin 600 kişilik personel alımını yapılacağı ancak muhtemelen alımların 2017 yılına sarkabileceğine dair açıklamalar yapılmaktadır.