Türkiye İş Kurumu  rekor sayıda personel alım ilanı yayımladı. Bilindiği gibi işçi, memur ve bir çok pozisyonda alım ilanları yayımlayan İŞKUR 27 Haziran tarihi itibari ile açık iş ilanlarında Türkiye geneli 114 bini geçti. Alım yapılacak olan pozisyonlarda çok sayıda lise mezunu olan adaylara ait ilanlarda bulunuyor. Buna göre hangi unvanda daha çok alım yapılacak? Türkiye İş Kurumu alım yapılan pozisyonlarda başvuru şartları neler?

ALIM YAPILAN UNVANLAR;

Beden işçisi alımlarda açık iş ilanı sayısı 30 bin 479 oldu. Buna göre genel beden işçisi alımlarında adayların eğitim düzeyinde okur yazar olması orta okul mezunu olması yetebilmektedir. Adaylar beden işçisi alımlarında Türkiye genelinde bir çok il ve ilçedeki alımlara başvuru yapabilecek. Diğer alım yapılan pozisyonlarda temizlik görevlisi alımı da eğitim düzeyinde en az orta okul yetmektedir. Temizlik görevlisi alımlarında  5 bin 117 açık iş ilanı bulunuyor. Diğer en çok alım yapılan meslekler ise 4 bin 691 ile satış danışmanı, 3 bin ile makine dikiş personeli, 2 bin 665 ile güvenlik görevlisi alımları takip ediyor. Adayların silahlı yada silahsız güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olması ile güvenlik görevlisi alımlarına başvuru yapabilmektedir. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılan ilanlara başvurular işkur e-şube aracılığı ile yapılabilmektedir. Diğer başvuru yöntemi ise işkur şubelerinde bulunan iş ve meslek danışmanları aracılığı ile başvurular yapılabilmektedir.

Başvurular için: https://goo.gl/7AzHEf