Lise mezunu kapsamında bekçi alımı yapılıyor. Yayımlanan ilana göre İl Özel idaresi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 2 kişilik boşluk ile bekçi alımı yapacak. Adaylardan bu yönde bazı nitelikler aranıyor ve bu nitelikler içerisinde KPSS şartıda yer almaktadır.

KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna göre Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yayımlanmış olan ilana göre İl Özel İdaresi bünyesindeki eksikliği karşılamak için lise mezunu bekçi kadrosuna merkezi yerleştirme ile bekçi alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda adaylardan aranan şartlar şöyledir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

KPSS VE EĞİTİM ŞARTI:

Başvuru yapacak adaylardan tercih kılavuzuna göre 2001 nitelik kodur aranıyor. İlgili nitelik koduna göre ise adayarın, Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak şartı yer alıyor.

Ayrıca KPSS şartı olarak ise, 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise kapsamında KPSSP94 puan türünden puan alınmış olmalsı gerekmektedir.

TERCİH SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

İşin Olsa ekibi olarak daha öncede belirttiğimiz üzere KPSS 2019 yılı ikinci yerleştirme ile alımı yapılacak olan Bekçi adayları için tercih süreci 03 Aralık 2019 tarihinde başlamıştı ve adaylar tercihlerini ÖSYM resmi internet adresi üzerinden en geç 12 Arallık 2019 saat 23:59 a kadar tercihlerini yapmaları gereklidir.

BEKÇİ MAAŞLARI:

2020 yılı için bekçi maaşları belli oldu. Bekçi adayları lise mezunları için 4 bine yakın maaş tablosu yer aldı.

Editör: TE Bilisim