Kamu kurum veya kamu kuruluşları devamlı olarak bünyelerine alım için ilan yayımlıyorlar. 24 Nisan 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre iki farklı üniversite bünyesindeki personel eksikliğni karşılamak üzere sözleşmeli olarak kamu personeli alımı yapacaklarını belirttiler. Yayımlanan ilanlara göre iki farklı üniversite bünyelerine toplamda 267 kişilik boş kadro ile alım yapackalar ve bu yönde adaylardan belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

İLANLARIN DETAYLARI:

Ankara üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi bünyelerine sözleşmeli personel alımı yapacaklar Bu yönde Ankara Üniversitesi 204 kişilik kadro ile ve Kırıkkale Üniversitesi 63 kişilik kadro ile alım yapacaklar.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Ankara Üniversitesi 204 Boş pozisyonu ile, 2 Çocuk Gelişimci, 2 Biyolog,  3 Diyetisyen, 5 Röntgen teknisyeni, 164 Hemşire, 6 Sağlık Teknikeri, 3 Eczacı, 4 Fizyoterapist, 3 Sosyal Çalışmacı ve 8 Diğer Sağlık Personeli alacak. Ankara Üniversitesi için alım kadrolarında en az lise mezunu olan, Önlisans mezunu olan ve Lisans mezunu olan personel adayları alınacak olup ayroca Eczacılık pozisyonu için KPSS şartı aranmayacaktır.

Kırıkkale Üniversitesi toplamda 63 kişilik boş kadrosu ile 40 Hemşire, 6 Fizyoterapist, 1 Psikolog, 3 Röntgen Teknisyeni, 8 Dİğer Sağlık Personeli ve 5 Ebe olmak üzere toplamda 63 sözleşmeli personel alacak. Alım kadrolarında sadece Önlisans ve Lisans mezunu olan adaylara yer verilmektedir.

GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

İki Üniversite bünyelerine alımı yapacakları adaylar için bazı nitelikler aramaktadırlr. Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sıç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırması için olumlu sonuç almak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir durum olmamakşartlar ıaranır.

Ayrıca adayların başvurularını belirleyecek olan şart ise, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Her iki ilan içinde başvurular ilanların yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 15 gün içerisinde yapılması gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını en geç 08 Mayıs 2018 tarihine kadar yapmaları şarttıtr. Başvurular Üniversitelere şahsen yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak başvuru yöntemleri kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

Başvuru sırasında adaylardan, Öğenim belgesinin aslı ve fotokopisi, 2016 ıyılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç belgesi, Adli Sicil kaydı, Askerlik durumunu gösteriri belge, Nüfuz Cüzdanı fotokopisi ve Fotoğraflı başvuru formu istenecek olup bu belgelere sahip olmayan adayların başvuruları sayılmayacaktır. Ayrıca ilanların tam metnilerini incelemek için aşağıda sizlerle paylaştığımız bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Ankara Ünivrsitesi

Kırıkkale Üniversitesi