İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne personel alım ilanı bekleniyor.

Sözleşmeli statüde büro personeli kadrosundaki personel alımları için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı nüfus müdürlüklerine personel alımları yapılacak. Bilindiği gibi Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde bulunan ehliyet pasaport gibi işlemlerin nüfus müdürlükleri tarafından yapılmaya başlaması ile nüfus müdürlüklerinde yoğunlar arttı. 2018 yılında 1.117 büro personeli alımı yapıldı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019 yılında 1100 büro personeli istihdamı yapılacağını belirtti. Adaylar ilanların açıklanmasını bekliyor. Buna göre başvuru şartları neler olacak?

BAŞVURU ŞARTLARI;

2019 yılı alım ilanında muhtemel başvuru şartları şu şekilde olacak; Adayların başvurularda T.C. vatandaşı olmaları, 657 sayılı DMK 48. maddede genel şartları taşımaları, eğitim düzeyinde en az önlisans mezunu olmaları gerekmektedir. Yaş şartında ise en fazla 35 yaşını doldurmamış olmaları, KPSS sınavlarından P93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almış olmaları puan sıralamasından 5 katı kadar aday arasında yer alabilmeleri gerekmektedir.

İLAN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 nüfus büro memuru kadrosunda 1.100 personel alım ilanlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama bulunmuyor. İşin olsa ekibi olarak adayları remi açıklamalar hakkında bilgilendirmekteyiz. İlan açıklanır açıklanmaz mobil uygulama ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden adaylara bilgilendireceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim