İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurularında sona geldik. Geçtiğimiz günlerde ilan yayımlayan İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez ve Taşra teşkilatına 124 Sözleşmeli Personel alımı yapacak. Adaylar KPSS Puanına göre başvuru yapıp başvuru sonrası yapılacak sözlü sınav sonucuna göre değerlendirme yapılacak. Başvuru sürecinde sona geldik. Adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere İçişleri Bakanlığı 124 personel alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız.

Başvuru Süreci Sona Eriyor!

İçişleri Bakanlığı 124 personel alımı başvurularında sona geldik. Sadece 5 günlük süre verilmişti. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar 29 Kasım 2021 tarihi ile başlayan başvuruları 3 Aralık 2021 tarihi itibari ile sonlandırmaları gereklidir. Başvurular elektronik ortamda şahsen yapılacak.

Kontenjan Dağılımı, Başvuru Şartları ve Başvuru Ekranı Burada

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

İçişleri Bakanlığına personel alımları KPSS puanına göre yapılmıştı. 2002 yılı KPSS Puanı ile yapılan başvurular ele alınarak sıralama ile değerlendirme yapılacak. Şehre ve Pozisyona göre yapılacak değerlendirme ile KPSS puanı en yüksek olan Kadro sayısının 4 katı kadar adayların başvuruları geçerli sayılacak.

KPSS Taban Atama Puanı Kaç Olur?

İçişleri Bakanlığı Merkez teşkilatına 9 Avukat Alımı, 1 Arşiv Uzmanı Alımı, 1 Mütercim Tercüman Alımı, 1 Sosyal Çalışmacı Alımı, 2 Psikolog Alımı, 20 Mühendis Alımı yapacak. Taşra Teşkilatına ise 90 Çağrı Karşılama Personeli alımı yapacak. 

KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartı ile başvuru yapılmıştı. Atamalarda ise puanların 65 puana kadar düşmesi bekleniyor.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bakanlık başvuru sonuçlarının duyurulacağı tarih hakkında herhangi bir açıklama da bulunmadı. Ancak 3 Aralık 2021 tarihi ile sona ermiş olan başvurular için sonuçlar tahmini olarak 10 Aralık 2021 tarihine kadar açıklanması bekleniyor. Çünkü başvurulara itiraz işlemleri 13-14 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak.

Başvuru Sonuçları Açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Sözlü Sınav Konuları Nelerdir?

Çağrı Karşılama Personeli Sözlü Sınav Konuları:

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Uluslararası Anlaşmalar, Coğrafya, Atasözü ve Deyimler, Genel Bilgiler ve Güncel Olaylar konularından.

Editör: TE Bilisim