İçişleri Bakanlığı Memur Alımı ve Personel alımı için İlan Yayımlandı. Resmi gazetede 3 Nisan 2024 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesine farklı kadrolarda Taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 450 Çağrı Karşılama Personeli Alımı yapacak.

Söz konusu Resmi Gazete kararı  Bakanlığın 2024 yılı içerisinde 1608 Memur alımı yapılacağını bildirdi İhtiyaç doğrultusunda Bakanlığın alım yapılması için Cumhurbaşkanlığı onayı Geçtiğimiz günlerde gelmişti. 

Çağrı Karşılama Personeli Kontenjan Bilgisi

Bakanlık bünyesine memur alımı kapsamında yayımladığı duyuru ile Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere 450 Kişilik kadro ile Çağrı Merkezi Personeli alımı yapılacağını bildirdi.

Hangi Şehirlerde Alım Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı 450 Çağrı Karşılama Personeli Taşra teşkilatı farklı kadrolarda gerçekleştirilecek olup alım yapılacak şehirler;

Screenshot At Apr 03 07 46 54

Screenshot At Apr 03 07 47 08

Screenshot At Apr 03 07 47 26

Başvurular ne Zaman Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Başvuruar 22 - 26 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak. Başvuurlar sadece Elektronik ortamda yapılacak. Aşağıdan ilanın tam metnin iinceleyebilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı 1608 Sözleşmeli 4/B Personel Alımı İlanı 2024 En Az Lise İçişleri Bakanlığı 1608 Sözleşmeli 4/B Personel Alımı İlanı 2024 En Az Lise

GELİŞMELERİ ANINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN İŞNİ OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Başvuru İçin Hangi Şartlar Aranacak?

Yeni Memur alımlarında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca Özel olarak Eğitim, KPSS ve Yaş Şartları aranacak. Buna göre;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir Sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- 2022  yıllarında yapıla KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

- Söz konusu kadrolarda Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde mezun olmak,

gibi şartlar aranacak.

Çağrı Karşılama Personeli Alımı Şartları nedir?

  • a) İki yıllık yüksekokulların Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bölümlerden mezun olmak.
  • b) Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmıyor olmak,
  • c) Pozisyon ünvan ayrımına bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli olarak çalışmakta iken sözleşmenin fesih edilmesi durumunda bir yıllık bekleme süresini son başvuru tarihi itibarıyla doldurmuş olmak.

şartı da aranır.

Çağrı Karşılama Personeli Maaşları Ne Kadar?

Bakanlık bünyesinde görev yapacak olan Çağrı Karşılama personeli alımı maaşları belli oldu. Güncel maaşlara aşağıdaki bağlantı üzerinde ulaşabilirsiniz.

Çağrı Karşılama Personeli Maaşları 2024 Ne Kadar ( İçişleri Bakanlığı ) Çağrı Karşılama Personeli Maaşları 2024 Ne Kadar ( İçişleri Bakanlığı )

İLANIN TAM METNİ

Editör: Erhan İmamoğlu