İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı İBB Kariyer portalı üzerinden 5 farklı kadroda alım yapacağını duyurdu. Alımlarda açıklanan kadrolar şu şekilde;

İnsansız hava aracı dron kullanıcısı, can kurtaran, can kurtaran şefi, elektrik ve elektronik mühendisi, elektrik usta başı olmak üzere 5 farklı kadroda alım olacak.

LİSE MEZUNU;

Endüstri meslek liselerinden mezun olmak şartı ile elektrik ustabaşı alımında PLC ve otomasyon sistemleri bakım ve onarım konusunda deneyimli olma şartı ile ölçüm yapabilecek, kalibrasyon ve doğrulamaları yapabilecek, kompresör kurutucu trafo ve jeneratör arıtma sistemleri bakımları konusunda bilgi sahibi olmak gerekmektedir.

İLKÖĞRETİM MEZUNU;

Can kurtaran şefi alımında ise ilköğretim mezunu olmak yeterli olacaktır. Gümüş Can kurtaran sertifikasına sahip, uygulama eğitiminde başarılı olan, Su altı federasyonu tarafından yetkilendirilmiş eğitim merkezi tarafından sertifikalandırma sürecine katılacak, ilk yardım konusunda eğitimli, Yönetsel beceri ve yetkinlikte adaylar başvuru yapabilirler.

Cankurtaran alımında ise ilköğretim mezunu, ilk yardim eğitimi almış, Gümüş cankurtaran belgesine sahip adaylar başvuru yapabilirler.

İlköğretim mezunu alımlardan bir tanesi de insansız hava aracı dron kullanıcısı alımı olmaktadır. Cankurtaran sertifikasına sahip olmak, sivil havacılık müdürlüğü tarafından yetkili kuruluşlardan gerekli olan yasal belgelere sahip ve ehliyetlerine sahip adaylar başvuru yapabilirler.

Kaptan yardımcısı, kaptan alımlarında da ilköğretim düzeyinde eğitime sahip olmak yeterli olacak. 

MÜHENDİS ALIMI;

Elektrik ve elektronik mühendisi alımlarında ise Elektrik ve elektronik mühendisliği bölümünden mezun olarak yüksek gelirim salt hücresi, trafo kombinasyon tesisatı hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Sertifika şartlarında İşletme Sorumluluğu Belgesi istenilmektedir. Yabancı dil şartında ise İngilizce gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularını İBB kariyer portalı üzerinden yapabilecekler. https://kariyer.ibb.istanbul/Account/Login adresi üzerinden üye olmak ardından, e-posta şifre ile giriş yapmak gerekmektedir. Son başvruu tarihinden önce başvuruları tamamlamak gerekmektedir. 

Editör: TE Bilisim