Türkiye genelinde kamu kurumlarına istihdamlar devame diyor. 2020 yılı Kasım ayı personel alımı yapacak kurumlardan bazıları ilanlarını resmi Gazete aracılığı ile açıkladı. Bir diğer gelişme ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Lisans Kpss sınavı sonuçlarını açıkladı. Adaylar sınav sonuçlarını ve branş dağılımını aşağıdaki haberden öğrenebilirler.

İLGİLİ HABER: KPSS 2020 Branş Bazında Sıralamalar Açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığına sözleşmeli kadroda 50 avukat alımı açıkladı. 5 kasım tarihli açıklamada, sözlü sınava katılacak adaylardan istenilen başvuru şartları da açıklandı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafındana çıklanan ilana göre; en çok İstanbul ilinde istihdamlar olacak. 24 İstanbul, 3 Ankara, Adana, Bursa, Edirne, İzmir, Samsun, Şanlıurfa illerinde 2'şer kişi alınacak. Denizli, Erzurum, Hatay, Malatya, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak illerinde ise 1 avukat istihdam edilecek. Sözlü sınav 21 ile 23 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacak.

İLGİLİ İLAN: https://www.isinolsa.com/memur-alimlari/gelir-idaresi-baskanligi-2020-kpss-puani-ile-50-avukat-alim-ilani-h36451.html

5 KAMU KURUMUNA MEMUR ALIMI;

Savunma Sanayii Başkanlığı 14 uzman yardımcısı kadrosundaki alımlarda ise başvurular 4 Kasım 2020 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 19 Kasım 2020 olarak açıklandı. Eğitim şartlarında Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Yazılım, Makine, Endüstri, Uçak, Uzay, Havacılık, İşletme, İktisat, Metalürji ile malzeme Mühendisliği mezunları başvuru yapabilecekler.

Adalet Bakanlığı Bilişim personeli kadrosunda 37 kişi istihdam edecek. Bakanlığı Bilgi İşlem dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşecek olan istihdamlarda yazılım, veri tabanı, ağ uzmanı, sistem uzmanı, bilgi güvenliği uzmanı, web ön yüzü geliştirme uzmanı, network, mobil tasarım, veri tabanı güvenliği uzmanlığı gibi kadrolarda istihdamlar yapılacak.

Başvurular 4 Kasım ile 18 Kasım 2020 tarihleri arasında alınacaktır. Müracaatlar şahsen ya da posta yolu ile gerçekleştirilecek. Elektronik başvurular, www.pgm.adalet.gov.tr adresinden yapılabilecek.

İLGİLİ İLAN: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimlari/adalet-bakanligi-2020-yili-37-sozlesmeli-personel-alimi-ilani-h36416.html

Enerji Piyasası Denetleme ve Düzenleme Kurumu EPDK 30 uzman yardımcısı ilanı açıklamıştır. Yaş şartında 1 Ocak 1985 tarihi ve sonrası doğumlu olan başvuru yapabilecekler. Dört yıllık lisans mezunu olmak gerekli olmaktadır. 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak başvuru şartları arasında sıralanmıştır.

İLGİLİ İLAN: https://www.isinolsa.com/memur-alimlari/enerji-piyasasi-duzenleme-kurumu-30-memur-alimi-ilani-yayimlandi-h36381.html

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Dil, Tarih Yüksek Kurumuna 248 sözleşmeli memur alımı yapılacak. Kadro dağılımında arkeolog 162, Müze araştırmacısı 39, Restoratör ise 248 kişi olarak açıklandı. Kadrolara başvurular 2020 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavına) giren adaylara yönelik olacak.

İLGİLİ İLAN: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimlari/kultur-ve-turizm-bakanligi-248-personel-alimi-basvurusu-basladi-h36370.html

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim