Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak personel istihdamı paketinin çalışmalarının devam ettiğini müjdesini vermişti!  İstihdam Müzesi'ni detayları belli olmaya başladı.  Bilindiği gibi dünya genelinde etkisi altına alan covid-19 virüsüne karşı ekonomik olarak açıklanan Sosyal Yardımlaşma paketlerinden bir tanesi çalışanların 3 ay boyunca işten çıkartılmasını yasaklanması oldu. Yeni normalleşme kapsamında işlerini ara vermek zorunda kalan firmalar yeniden faaliyetlerini devam etmiş olsalar da sosyal mesafe kuralı maske ve buna benzer bazı uygulamaların ve vatandaşların dışarıya çıkmada virüs kapma endişesinin devam etmesi nedeniyle henüz ekonomik olarak desteklenmesi gereken gruplara yönelik olarak bir istihdam paketi açıklaması bekleniyor.

KISA ÇALIŞMADA DEĞİŞİKLİK VE ÜCRETSİZ İZİN MAAŞI;

istihdam kalkanı paketin detayları belli olmaya başladı. Buna göre ücretsiz izne çıkarılan çalışanların 3 ay daha aylık 1.177 TL maaş ödemeleri gerçekleştirilecek. Mayıs ayı ödemeleri 10 Haziran'a kadar devam edecek. Temmuz ayındaki ödemeler için 8 Temmuz ile 10 Temmuz tarihleri aralığında maaşlar ücretsiz izne çıkarılan çalışanların hesaplarına yatırılacak.

İŞVERENE TEŞVİK ÖDEMESİ YAPILACAK!

Ayrıca işverene yönelik olarak açıklanacak pakette istihdam korumaya yönelik olarak teşvik verilmesi gündeme geldi. Bu arada kısa çalışma ödeneğinin modelinde bazı değişiklikler yapılarak yola devam etmesi söz konusu olacak. Bilindiği gibi kısa çalışma ödeneği 3 ay süreyle verilmiş ve uzatılması cumhurbaşkanlığının kararıyla yapılmaktadır. Kısa çalışmadan yaralanan çalışanlar için genel sağlık sigorta primleri ödemesi yapılır. Çalışanların maaşlarının belirli bir oranlarının deli tarafından işsizlik ödeneğinden karşılanarak yatırılır. Bu konuda önümüzdeki günlerde daha fazla detay paylaşılması bekleniyor. İşin Olsa sitesi üzerinden açıklanan bu detayları an bean resmi açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim