Hazine ve Maliye Bakanlığının ihtiyaç bulunan kadrolarındaki personel ve memur açığının giderilmesi için yeni ilanlar açıklanacak. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı beraat Albayrak sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak 2000 memur alımı kadrosunu müjdesini verdi. Hangi kadrolarda alımların yapılacağını da açıkladı. İşte o kadrolar;

Bakan Albayrak Ekonomimiz için verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen arkadaşlar için yeni kadrolar açıyoruz dedi Gelir Uzman Yardımcısı, Defterdarlık uzman yardımcısı, Vergi Müfettiş Yardımcısı, Avukat, Hazine ve Maliye Uzman yardımcısı kadrolarında alım olacak. Hangi kadrodan ne kadar ne kadar personel alınacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Bu konudaki gelişmeleri takip etmek için TIKLAYIN.

YAZILI VE SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI;

Sınav tarihleri açıklandı. Buna göre Uzman yardımcısı sözlü sınavı tarihi 26 Ekim 2020'de olacak. Vergi müfettiş yardımcısı defterdarlık uzman yardımcısı, gelir uzman yardımcısı yazılı sınav tarihi 24 Ekim 2020, sözlü sınavları ise 7 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvurular Lisans bölümlerinin Hukuk, İİBF, İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Mühendislik fakültesinden mezunlar, İstatistik bölümlerinden mezun adaylara yönelik olacak. Yaş şartında en fazla 35 yaşından gün almammış olmaları istenilecek. KPSS sınav puanlarından avukatlar için P3, diğer bölümlerden P48, P12 puan türlerinden en az 70 ve üzeri puana sahip olmak gerekli olacak. KPSS puan sıralamasından toplam kadronun belirli bir katına kadar yazılı ya da mülakat sınavına alınarak adayların bu sınavlardan başarılı olmaları istenilecek. Başvuruların ne zaman alınacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Detayları aktarmaya devam edeceğiz.