Sağlık Bakanlığı 2020 yılı için büyük personel alımı müjdesini geçtiğimiz gün vermişti. Başvuru süreci bugün itibari ile başladı ve haberimizde sizlere ilan hakkında detayları aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı 2020 yılı için toplamda 32 bin kişilik boş kadro ile personel alımı yapacğaını belirtti. Bu yönde alımların bir kısmı Kura ile ve Bir kısmı KPSS ile yapılacak. Her iki alımda da mülakat olmayacak. İşte her iki alım hakkında detaylar.

Bu kapsamda sağlık bakanlığı KPSS puanı ile ÖSYM üzerinden 2020/5 kapsamında 18 bin personel alacak. Bir diğer ilana göre ise 14 bin işçi İŞKUR üzerinden yapılacak.

İŞKUR ARACILIĞI İLE 14 BİN İŞÇİ ALIMI:

Sağlık Bakanlığı Türkiye İş Kurumu aracılığı ile Türkiye genelinde 4 farklı pozisyon için 14 bin kişilik kadro ile alım yapacak. Bu kapsamda 14 bin kişilik kadro ile Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi ( Sİlahsız ) klinik Destek Elemanı ( Hastane ) ve Aşçı kadrolarında alım yapılacak.

Başvurular iŞKUR üzerinde 26 Mart 2020 ( Bugün ) itibari ile başlamış oluo en geç 30 Mart 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Peki pozisyonuna göre adayların görevleri nedir?

Temizlik Görevlisi: Ameliyathane, morg, tuvalet, poliklinik yapılan yerler, acil sağlık hizmetinin yürütüldüğü alanlar, yataklı servisler, laboratuvarlar, görüntüleme alanları, kamu hizmeti yürütülen idari ve diğer sağlık birimleri, ek hizmet birimleri ile tesisin temizlik yapılması gereken her türlü alanında, ilgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen temizlik hizmetleri ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

Güvenlik Görevlisi (Silahsız): İlgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

Klinik Destek Elemanı (Hastane): Sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışır, ayrıca hastaların bakımına yönelik yardımcı hizmetler (hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olur ve refakat eder) ile ilgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen hizmetler ve idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

Aşçı: İlgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen yemek hizmetleri (yemekleri hazırlar ve pişirir, mutfaktaki çalışmaları organize eder) ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

Ayrıca adaylardan genel oalrak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, 18 yaşını taşıyor olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 35 yaşından gün almamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranacak.

14 BİNİ ŞÇİ ALIMI DETAYLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖSYM ÜZERİNDEN 18 BİN PERSONEL ALIMI:

Sağlık Bakanlığı Ölçme, Seçme ve yerleştirme merkezi başkanlığı ile yürrütüğü çalışmada KPSS 2020/5 kapsamında 18 bin kişilik kadro ile personel alımı yapacak.İşte alım yapılacak pozisyonlar şöyledir.

ÖSYM üzerinden yapılacak tercih işlemleri 26 Mart 2020 tarihinde başlamış olup en geç 01 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecektir. Bu kapsamda tercih işlemleri sadece ÖSYM üzerinden yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için 20 TL lik tercih ücretini ÖSYM anlaşmalı bankalara yatırmaları gereklidir. 

Adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranıyor. Ayrıca pozisyonuna göre kılavuzda belirtilen nitelik kodlarındai eğiti niteliklerini taşınıyor olması gerekmektedir. 

Bunun dışında Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

TERCİH KILAVUZLARI VE DİĞER BİLGİLER HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

KADRO DAĞILIMLARI VE İLANLARIN TAM METİNLERİ:

Sağlık Bakanlığı 18 Bin Personel Alımı İlanın Tam Metni:

18 Bin Personel Alımı Kadro Dağılımı

Sağlık Bakanlığı 14 Bin İşçi Alımı İlanının Tam Metni

14 Bin İşçi Alımı Kadro Dağılımı