Türkiye İş Kurumu aracılığı ile haftanın yeni personel alımı ilanları gelmeye başlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre Hastane ve Huzurevlerine farklı şehirlerde personel alımı yapılacağı belirtildi. Ayrıca alımlar en az İlkokul mezunu olan adaylar için geçerli olacak olup aynı zamanda, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar'da başvuru yapabilecekler. Peki hangi pozisyonlarda personel alımı yapılacak? Adaylardan aranan şartlar nedir? İşte detaylar.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre hastanelere ve huzurevlerine, Hasta Bakımı Teknisyeni, Hasta Danışmanı, Hasta Kabul-Kayıt Görevlisi, Hasta Refakatçisi, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı, Hasta Ve Yaşlı Refakatçisi, Hastane Yönetimi Ve Organizasyonu Meslek Elemanı pozisyonlarda alım yapılacağı açıklandı.

Bu yönde alımlar, Antalyai İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Gümüşhane, Denizli, Tekirdağ, Konya, Uşak, Bursa, Denizli, Burdur, Diyarbakır gibi şehirlerde yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Adayların ilgili ilanlara başvuru yapabilmeleri için Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, En az ilkokul mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Alım yapılacak pozisyonlar için ilgili eğitim ve belge sahibi olmak, Vardiyalı çalışma sistemine uygun olmak, Engelli adaylar için %40 engelli olduğunu gösterir rapora sahip olmak gibi nitelikleri taşıyan adaylar başvuru layablecekler.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Hastane ve Huzurevlerine başuru yapacak adaylar İŞKUR üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden İnternet ortamında yapılacak. Bu yönde adaylar ilgili sayfaya girdikten sonra MESLEK yazan kısma yukarıdaki pozisyonları yazarak ilanlara ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim