Bugün Bakanlar Kurulu toplantısında Koronavirüs sürecine ilişkin yeni kararların alınması bekleniyor. Bunlardan biri tanesi Kovıd-19 vakasının azaldığı ve bulaş riskinin azaldığı illerde giriş çıkış yasakları değerlendirilecek. Bir diğer konu ise çay hasadı için personel alımı değerlendirmesi yapılacak.

Karadeniz bölgesinde hasada hazırlıklar başladı. Geçtiğimiz günlerde Çaykur'dan üreticilere yapılan açıklamada koronavirüs döneminde hiç bir üreticinin mağdur olmayacağını fakat bu süreci olumlu atlatabilmek için acele etmeden hasat dönemini sağlıklı geçirmeleri gerektiği ifade edilmişti. Bilindiği gibi Karadeniz bölgesine mevsimlik işçinin gelmemesi nedeniyle üreticiler kendi imkanları ile hasat işlemlerine başlıyorlar. Rize valilinden konu ile ilgili güzel haber geldi.

PANDEMİ SÜRECİND EİŞSİZ KALANLARA ÖNCELİK;

Ticaret Borsası, STK ve Rize valiliğinin yaptığı bir çalışma neticesinde hasat döneminde çalışacak işçi sayısı ele alındı. Bu konuda çay üretim işçisi alımı için personel alımı çözümleri aranıyor. yapılan açıklamada pandemi sürecinde işsiz kalanlara öncelik verilecek bir personel alımı yapılacak. Diğer bir seçenekte ise imece usulü devreye sürülecek. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası çay fiyatları ile ilgili bu konuda bir açıklama yapılması bekleniyor.

İŞKUR Üzerinden çay üretimi ve işleme elemanı kadrosunda 136 işçi alımı yapılacak. Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon illerindeki çay işletmeciler tarafından açıklanan ilanlarda aşçı, imalar ustası buhar kazanıcısı, yaş çay yüklemeci gibi pozisyonlarda görev verilecek. Adayların eğitim düzeylerinde okur yazar olmaları yeterli olacak.

İLGİ HABER: https://www.isinolsa.com/ozel-sektor-iskur-ilanlari/ilkokul-mezunu-paketleme-ve-cay-uretim-isleme-personel-alimi-h32750.html

19 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ELE ALINACAK!

Kabine toplantısında 19 mayıs haftasında sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı belli olacak. Bu konuda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması seçeneği masada olduğu ifade edilmişti.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim