2022 yılına yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımları devam ediyor. Duyurulan personel alımı haberlerine göre yüksek sayıda personel alımının yapılacağı görülmekte. Kamu personeli alımının ne zaman gerçekleşeceği ve hangi kadrolarda personel açığının bulunduğu da belirtildi. Bu bilgilere göre son başvuru tarihine kadar işlemlerini gerçekleştirebilen personel adayları, GSB personel alımı sürecine dahil olabilecek. Farklı il müdürlükleri kapsamında gerçekleştirilecek olan personel alımı sürecinde, temel alınacak olan KPSS puan türünün B grubu ve P3 puan türü olduğu belirtildi. Sözleşmeli sistemde gerçekleştirilecek olan personel alımında, KPSS puan türünün en son 2020 yılında yapılan sınavda gösterilen başarı puanı üzerinden geçerli olduğu bilinmekte.

GSB Personel Alımı Kadro Bilgileri

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek olan personel alımında, yüksek sayıda kamu personelinin istihdam edileceği görülmekte. İl müdürlüklerinin personel alımı ilanlarına bakıldığında ise farklı kadrolarda çalışmak üzere kamu personeli alınacağı söylenebilmekte. GSB tarafından yürütülen kamu personeli alımı sürecinde, spor uzmanı ve gençlik çalışanı kadrolarında çalışmak isteyen personel adayları başvuru yapabilecek. Ayrıca psikolog kadrosunda çalışmak üzere boş kadrolara personel alımının gerçekleştirileceği de duyuruldu. Spor uzmanı kadro açığının ise mezuniyet bölümüne göre kategorize edildiği bilinmekte. Psikoloji bölümünden mezun olan 21 kişinin, beslenme ve diyetetik lisans programını başarıyla tamamlayan 11 kişinin boş kadrolara istihdam edileceği görülmekte. Ayrıca fizyoterapi ve rehabilitasyon veya fizik tedavi ve rehabilitasyon lisans bölümlerinden mezun olan 26 adet personel alımının yapılacağı da bildirildi. Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümleri mezunlarından istihdam edilecek personel sayısı da 25 kişi olarak açıklandı.

GSB Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman?

GSB personel alımında yukarıda belirtilen kadro açığının yanı sıra birçok kadro grubunda çalışmak üzere kamu personeli alımı yapılacak. İlgili il belediyelerinin internet sitelerinde de yayınlanan GSB personel alımı ilanları incelendiğinde, kadro açıklarının bilgisi alınabilmekte. Başvuru sürecinin 28 Ocak 2022’ye kadar uzatıldığı ve bu tarihte başvurusunu gerçekleştiren personel adaylarının 65 yaşından büyük olmaması gerektiği de duyuruldu. Ayrıca KPSS sınavının P3 puan türünden alınması gereken en düşük puanın da kadro grubuna göre 60 veya 50 olarak belirlendiği görülmekte. Başvuru sürecine dahil olmak isteyen personel adayları ise E-devlet kapısı üzerinden de işlem gerçekleştirebilecek!

Editör: TE Bilisim