Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı  2016 Aralık ayında yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel ihtiyacı için toplamda 100 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli personel alacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 50 Maden Mühendisi, 25 Jeoloji Mühendisi ve 25 Harita Mühendisi alacak. Adayların bu pozisyonlara yerleşebilmeleri için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılacak olan Sözlü ve uygulamalı sınava katılarak başarılı olan adayların kadro işlemleri gerçekeleşecektir. Adaylar 4B kapsamında alınacak olup, başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 10 Ocak 2017 tarihine kadar mutlaka başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuru süresi dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylardan, Mühendislik Fakültelerinin Maden, Jeoloji ve Harita/Jeodezi ve Fotoğrometri/Geomatik mühendisliği bölümlerinden mezun olmak, Maden Mühendislerinde, yer altı üretim yöntemi ile faaliyet yürütülen maden işletmelerinde yeraltında en az beş yıl çalışmış olmak (SGK bildirimleri, yeraltında çalıştığına dair kamu kurumlarının yazısı veya Teknik/ Daimi Nezaretçilik kayıtları), Görevini yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık durumu olmayan adaylar, Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlik ile ilgisi olmayan adaylar, Adayların 50 yaşından gün almamış olması.Harita/Jeodezi ve Fotoğrometri/Geomatik Mühendislerinde yeraltında; yapı işleri (tünel) veya madencilik faaliyeti yürütülen işletmelerde en az beş yıl çalışmış olmak (SGK bildirimleri, yeraltında çalıştığına dair kamu kurumlarının yazısı veya MİGEM deki yer altı işletmelerinde çalıştığına dair Teknik Eleman kayıtları) şartları aranacaktır. 

Başvurular, Maden işleri Genel Müdürlüğü (idari ve Mali işler Daire Başkanlığı idari işler Şube Müdürlüğü) Mevlana Bulvarı No: 76 Beştepe/ANKARA adresine şahsen yapılacaktır. 
Editör: TE Bilisim