Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR Genel Müdürlüğü kamu ve özel sektördeki açık iş ilanlarını açıklamaya devam ediyor.

5 Nisan 2020 tarihi itibari ile farklı eğitim düzeylerinde tecrübeli ya da tecrübesiz adaylara yönelik 26 bin 904 kişilik açık iş bulunuyor. Son günlerde Koronavirüs  Covıd 19 nedeniyle özel sektördeki alımların azalması ile adayların başvuru yapabileceği alternatifler de azaldı.

İçişleri Bakanlığına bağlı Polis Akademisi Başkanlığından 2020 çarşı ve mahalle bekçisi alım ilanları bekleyen adaylara yönelikte gelişmeleri aktarmaya devam etmekteyiz. İŞKUR üzerinden açıklanan ilanlar sadece özel sektör iş ilanlarından oluşuyor. Başvuru genel şartları ve diğer detayları şu şekilde;

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları ve 18 yaşını doldurmuş olmaları, 19 yaşından gün almış olmak ve İstanbul, İzmir, Erzurum, Kayseri, Bursa, Tekirdağ, Konya, Anakara, Kocaeli illerinde ikamet etmek ya da bu illerde ikamet edebilecek durumda olmak istenilmektedir. Vardiyalı çalışma esaslarına uygun olmak, eğitim düzeyinde en az ilkokul mezunu olmak, iş ilanlarındaki tecrübe şartlarına sahip olarak, açıklanan özel başvuru şartlarını taşımak gerekli olacaktır. Bekçi alımlarında herhangi bir silahlı ya da silahsız özel güvenlik kimlik belgesi istenilmektedir.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ADIMI;

Başvurular nasıl yapılacak? İŞKUR esube.iskur.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmak ardından arama ekranından meslek kısmına bekçi yazarak arama yapmak yeterli olacaktır. Aşağıdaki görüntüden ilan numarası ile de arama yapmak için ilan no kısmına yazarak arama yapmanız yeterli olacaktır.

MAAŞ HAKLARI;

Bu görevde bulunan çalışanlar en az asgari cüret düzeyinde maaş hakları bulunuyor. İş tecrübesine bağlı olarak 3520 TL’ye kadar maaş hakları olabiliyor. Sosyal, özlük ve maaş hakları firmalarda farklılık gösterebilir. Ortalama maaşı ise 2590 Tl civarındandır.

Editör: TE Bilisim