Emniyet Genel Müdürlüğü 2 sözleşmeli helikopter makinist alımı ilan açıklanmıştır. İçişleri Bakanlığı EGM 202-5. dönem personel alım ilanı açıklandı. Emniyet hizmetleri sınıfı dışında 4-b maddesine göre sözleşmeli kadroda helikopter makinesi alımı başvuruları başlıyor. Havacılık Dairesi Başkanlığı'nın istihdamı gerçekleştirecek olduğu personeller için 14 Eylül ile 18 Eylül 2020 tarihi arasında Türkiye genelindeki Emniyet Müdürlüğü personel Şube müdürlükleri aracılığı ile şahsi başvuru gerçekleştirilebilecek. Adayların 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. Maddesinde genel şartları taşımaları isteniyor diğer başvuru şartları şu şekildedir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki şartları taşımak, T-129 atak helikopteri tip intibakı bulunmak. Sağlık şartlarında sivil havacılık teşkilatının sınıf 1 uçuşa elverişlidir sağlık raporunu hastaneden kendi imkanları ile almaları sözlü sınav veya uygulama sınavına girmeye hak kazanan adaylardan istenecek. (ICAO) Annex1  şartlarına uyumlu olmaları isteniyor. Yapılacak Güvenlik soruşturmalarında ve arşiv araştırmalarında olumlu olması. Sözlü ve uygulama sınavından başarılı olmak. Askerlik hizmetini tamamlamış olmak, ülke genelinde tüm uçuşlarda görevlendirmeyi kabul etmek istenmektedir.

BELGELER;

Başvuru için istenen belgeler de aşağıda belirtilmiştir.

Başvuru tarihleri; 14 Eylül 2020-18 Eylül 2020 tarih aralığında gerçekleştirilecek. Sözlü sınava girecek adaylardan mesleki bilgi ve yeteneği bir konuyu anlama, ifade etme, muhakeme gücü, genel yetenek ve genel kültürü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni bilimsel teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirmeler yapılacak.

İLAN KILAVUZU 

Editör: TE Bilisim