Emniyet Genel Müdürlüğü 07 Aralık 2016 tarihli Devlet Personel Başkanlığı Resmi İnternet sayfasından bir duyuru yayaımlamıştı.Yapılan duyuruya göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ihtiyacı için farklı bölgelerde toplamda 10 kişilik boş pozisyon ile Psikolog alımı yapacak. Alımlar, Ağrı, Ankara, Bartın, Bilecik, Bitlis, Iğdır, Karabük, Rize, Siirt, Şırnak illerinde alım yapılacak. Ayrıca adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Sözlü ve uygulamalı sınav ile seçilecektir. Adayların sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Adaylardan ayrıca, 657 sayılı devlet memurlarının 48. maddesindeki genel şartları taşımaları, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç vermeleri, Psikoloji lisans bölümü mezunu olmaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almaları ve ağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek) şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvurular bu gün itibari ile başlamış olup 23 Aralık 2016 Cuma günü sona erecektir. Başvurular, Bulunduğunuz İl Emniyet Genel Müdürlüğüne Şahsen Yapılacaktır. Ayrıca Buraya Tıklayarak İlanın tam metnine ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim