Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı 2017 yılında yayımladığı Aşçı alım ilanını başvuru talebinin yenilenmesi ile güncelledi. Bu sebeple başvuru yapmamış olan adaylar şimdi başvuru yapabilecekler.

Yayımlanan ilana göre Mesleki Teknik Eğitim veren Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında bulunan Aşçılık veya Mutfak dallarının dengi olan bölüm mezunlarıda bu ilana başvuru yapabilecekler. Adaylar bu ilana başvurularına bugün itibari ile başlayabilir ve en geç 4 gün içerisinde başvurularını tamamlamaları gereklidir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü yayımlamış olduğu ilana göre bünyesine toplamda 15 kişilik boş kadro ile Yardımcı Hizmetleri Sınıfında Kadrolu Aşçı alımı yapacak. Alımlar 10 farklı ilde yapılacak olup en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek.

Söz konusu olan ilan için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık yönetmeliği açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartları aranmaktadır.

Ayrıca öğrenim durumu açısından Liselerin Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dallarının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı- Beslenme ve Ev Yönetimi Dalının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Ev Ekonomisi Dalının veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı- Turşzm/Otelcilik ve Turuizm bölümlerinin herhangi birinden mezun olmuş olmaları şarttır. Adaylar bu şartlara göre başvuru yapacak ve başvuru sonucunda adaylara Sözlü ve/veya Uygulamalı sınav yapılacak ve vsınav sonucnda başarılı olan adaylar kadroya alınacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Adaylar başvurularına bugün ( 05 Mart 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 09 Mart 2018 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, Kimlik belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, Eğitim durumu gösteriri belge ve KPSS Sonuç belgesi ile birlikte alımı yapılacak İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayabilirler

Editör: TE Bilisim