Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı illerde 90 kişilik boş kadro ile Kadrolu Personel alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış ve başvurusu hafta başı ile başlamış olan ilan için başvurular en geç 29 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Henüz başvurusunu yapmamış olan adaylar başvurularını bulundukları İllerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

KADRO BİLGİSİ NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü Yardımcı Hizmetler sınıfında görevlendirmek üzere Kadın Erkek adaylar içerisinden Herhangi bir ortaöğretim kurumu mezunu olmak şartı ile 90 Hizmetli alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b. Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1 de belirtilen öğrenim şartı ve diğer nitelikleri taşımak,

c. Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/ uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

d. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

e. Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 yılı KPSS-P94 puanına göre yapılacak olan sıralamada en yüksek puandan başlamak üzere alınacak personel sayısının 5 (beş) katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır.

Bı kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü değerlendirme sonucuna göre Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve sınav tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylar T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini sisteme girerek başvuru sonucuna ulaşabilecektir. Başvuru sonuçları hakkında herhangi bir tarih verilmedi. Ancak sonuçların Şubat ayını ilk haftası itibari ile beklenmektedir.

Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim