Emniyet Genel Müdürlüğüne yapılacak olan 15 aşçı alımı için Devlet Personel başkanlığı tarafından başvuru kılavuzu yayımlanmıştı. Yapılan duyuruda 2017 yılı 9. dönem kadrolu aşçı alım başvurularında 11 Aralık tarihi ile 15 Aralık tarihi arasında yapılan başvuruların geçerli olduğu belirtildi. Yeni yayımlanan duyuruda adayların daha önce EGM'ye bulundukları talerlerin yeniden değerlendirilmesi sonucu başvuruda eğitim şartlarının kapsamı genişletildi. Emniyet genel Müdürlüğü kadrolu aşçı alım başvuru yapmayan adaylar için yeniden başvurular 5 Mart itibari ile başlıyor. Son başvuru tarihi ise 9 Mart cuma günü son bulacak.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER;

Adaylardan kimlik belgesi, 2 adet vesikalık fotoğrafın son 6 ayda çekilmiş olma şartı ile eğitim durumu belgesi aslı ya da noter onaylı sureti KPSS sonuç belgesinin internet çıktısını başvuruda kullanılmak üzere şasen İl Emniyet Müdürlüklerine (bulundukları ilde) başvuru yapabilecekler.

SÖZLÜ SINAVDA HANGİ KONULARDAN SORULACAK?

EGM kadrolu 15 aşçı alımında başvuruları kabul edilen adaylar KPSS puan sıralamasına göre belirlenecek. 2016 KPSS P94-65 puanından başvuru alınacak aday sayısının 5 katı çağırılacak. Sözlü sınavda mesleki bilgiler ve mesleki yeterlilik yeteneğine ilişkin soruları, Genel yetenek ve genel kültürü, Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme yeteneği, muhakeme gücü, Davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluk ile Özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı test edilecek. Bu yönde sorulan sorular ile mülakat sınavından alınan puanları oluşturacak. Adayların KPSS puanı ve mülakat puanının aritmetik ortalamasından asıla adaylar belirlenecek. 

HANGİ BÖLÜM MEZUNLARI BAŞVURABİLECEK?

Bilindiği gibi önceki yayımlanan ilanda başvuru şartları yeniden güncellenmişti. Yeni güncellenen öğrenim durumunda Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dallarının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı- Beslenme ve Ev Yönetimi Dalının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Ev Ekonomisi Dalının veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı- Turizm/Otelcilik ve Turizm Dalının birinden mezun olmak istenilmektedir. 

BAŞVURU KILAVUZU