Yurt dışında çalışmak isteyenlerin öncelikli olarak çalışmak istediği ülkeler arasında Dubai de yer alıyor. Bu noktada Dubai’de iş olanakları neler, nasıl başvuru yapılır gibi birçok konu merak edilmekte olup detaylar ve güncel iş ilanları haberin devamında yer almaktadır.

Dubai’de İş Olanakları

Dubai’de çalışmak isteyenlerin en çok iş olanağı turizm sektöründe bulunmaktadır. Özellikle dünyada en çok tercih edilen turistik mekanlarına sahip olan Dubai’de çeşitli meslek gruplarında iş bulmak mümkündür. 2020 yılında yapılan Expo 2020 fuarında gelişen sektörlerini tanıtan Dubai’de sadece turizm değil aynı zamanda eğlence, inşaat olmak üzere birçok sektörde iş olanakları bulunmaktadır. Dubai’de kazançlar 2020 yılı itibari ile Türkiye ile kıyaslandığında 3 kat daha yüksek olmakla birlikte genel itibari ile en az 1500 dolar, inşaat sektörü gibi sektörlerde ise 2500 ile 3000 TL civarındadır.

Yabancı bir ülkede çalışmak için pasaport, vize ve çalışma iznine sahip olunması gerekmekte olup

Dubai İş İlanları

Dubai’de çalışmak isteyenler için firmalar, kurumlar iş ilanları yayınlamakta olup bu ilanlar farklı iş bulma platformlarına görüntülenebilmektedir.2020 yılı itibari ile hali hazırda alımları devam eden iş ilanları ve detaylarını şu şekilde sıralamak mümkündür.

Emirates Hava Yolları bünyesinde Dubai’de çalışmak üzere mühendis, müşteri hizmetleri, hava yolu operatörü, çağrı merkezi personeli, kabin görevlisi, pilot gibi farklı kadrolarda alımlar gerçekleştirilmekte olup bu ilanlara https://bit.ly/3mdl6JD adresinden ulaşmak mümkündür.

Genel olarak Dubai’de sektörlere göre iş ilanlarına erişmek için https://dubai.dubizzle.com/jobs/ adresine giriş yapabilirsiniz.

Adayların ilanlara başvuru yaparken İngilizce bilgisine sahip olması tercih edilse de genel olarak zorunlu olarak bu şart yer almamaktadır. Uluslararası platformlardan iş ilanlarına bakarken ise temel düzeyde İngilizceye sahip olmanız gerekebilir.

Uluslararası olarak yayınlanan ilanlara erişmek için https://www.indeed.ae/jobs-in-Dubaiya da https://dubaicareers.ae/en/Pages/default.aspx adreslerine girerek ilgili ilanları görüntüleyebilir ve online başvuru yapabilirsiniz.

Türkiye’den firmaların Dubai’de yayınlanan iş ilanlarına ise https://www.iskur.gov.tr/isveren/yurtdisi-istihdam adresinden yayınlanan ilanlara ya da ilgili kariyer sitesinde https://bit.ly/3jnQm6X adresinde yayınlanan ilanları görüntüleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim