Devlet Su İşleri Genel Müdürlü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 500 personel alımı yapacağını belirtmişti. İlan Türkiye İş Kurumu aracılığı ile geçen hafta Salı gibi yayımlanmıştı ve adaylar başvurularına Salı günü itibari ile başlamışlardı. Adaylara başvuru için 6 günlük bir süre verilmişti ve verilen sürenin sonuna gelindi. Yoğun şekilde başvuru alan İŞKUR hala adayların başvurularını almaya devam ediyor.

BİNLERCE BAŞVURA YAPILDI

İŞKUR üzerinden alınan DSİ personel alımı başvuruları, alımların en az lise mezunu olması, KPSS şartının olmaması ve yaş sınırının 40 olması nedeni ile çok sayıda başvuru yapıldı. Üstelik adayların uzun süredir beklediği ilan olduğu için 20 bin üzerinde başvuru yapıldı. İŞKUR son 24 saat daha başvuru alacak ve sonrasında nihai başarı listesi belirlenecek.

18 KADRO İLE 500 PERSONEL ALINACAK

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 500 kişilik kadro ile personel alımı yapacak olup alım yapılacak kadrolar şöyledir.

  1. Ağır Vasıta Ustası 53
  2. Motor Ustası 14
  3. Demir Kaynak ustası 21
  4. Oto Elektrik Ustası 14
  5. Ağaç İşleri Ustası 11
  6. Çarkhane Ustası 13
  7. Boya Ustası 7
  8. Tesisat Elektrik Ustası 2
  9. Sondaj İşçisi 23
  10. Döşeme Ustası 2
  11. Kaporta Ustası 10
  12. Ağıs Vasıta Şoförü SRC 4 belgeli 40
  13. Greyder Operatörü 5
  14. Dozer Operatörü 27
  15. Eksvatör Operatörü 112
  16. Yükleyici Operatörü 6
  17. Ağıs Vasıta Şoförü SRC 5 belgeli 65
  18. Treyler Operatörü 12

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

DSİ yukarıdaki pozisyonlar için adaylarda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Alım yapılacak pozisyon için en az 3 yıl deneyim sahibi olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Alım yapılacak ilde ikamet ediyor olmak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

İŞKUR aracılığı ile 05 Kasım 2019 tarihinde başlamış olan başvurular en geç 11 Kasım 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını İŞKUR aracılığı ile yapacak olup online olarak ve şube müdürlüğüne başvuru yapılablmektedir.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILAKAK?

Kura çekimi noter huzurunda 19.11.2019 tarihinde saat 10:00 da Genel Müdürlük/Bölge Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kurada belirlenen adaylar daha sonra DSİ Genel Müdürlüğü  internet sitesinde (www.dsi.gov.tr) ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İŞKUR aracılığı ile yapılan başvurularda sonuçlar adaylara duyurulmaz. Şöyle yani her aday başvuru şartlarını taşıyıp başvuru yaptığında İŞKUR tarafından yapılan listeye göre Nihai başarı listesi ilgili kuruma ulaştırılır ve Kamu kurumu belirttiği tarihte kura çekimi gerçekleştirir. Ayrıca  yazılı ve sözlü (uygulamalı) yöntemlerden her ikisi de kullanılarak, mesleki bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacaktır. Kurumumuza ataması yapılan personel 4 ay deneme süresine tabi tutulacaktır.

Kura çekimi sonuçları için de muhtemelen adaylar biraz bekleyebilirler. Çünkü alım sayısı yüksek ve adayların belirlenmesi en az b,r haftalık bir süre alacak gibi.

Başvuru yapan ve Kura Sonuçlarını bekleyen 13 bin aday burada. Tıkla sende Katıl ve sonuçlardan haberdar ol.