KPSS'den yeterli puan adayların adayların Kamu kurumlarının açıkladığı personel, işçi ve memur alımlarına yoğun bir ilgi ile başvuru yapmaktadırlar. Buna göre Devlet Personel Başkanlığı üzerinden kamu kurumlarına B grubu memur alım ilanları belli olmaya başladı. Lise, ön lisans ve lisan mezunu ilanlara başvurular başladı. Bu alımlar hangileri;

HANGİ KURUMLARA B GRUBU MEMUR ALINACAK;

Danıştay Başkanlığı 6 hizmetli alımı, Adalet Bakanlığı 7 Pedagog alımı Karayolları Genel Müdürlüğü teknik Hizmetler sınıfındaki alımlar, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne 35 kişilik alım yapılacak. Diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğüne ise 4 farklı ilan açıklandı. Hizmetli alımı, aşçı alımı, sosyolog alımı ve 60 psikolog alımı ile birlikte 84 kişilik istihdam olacak. Batman Üniversitesine 1 kişilik personel alımı Jandarma Genel Komutanlığına 19 kişilik personel istihdamı son olarak Bükardı Belediyesi Başkanlığına itfaiye eri alımı gelmektedir.

Tüm bu ilanlara başvuru yapmak ve başvuru özel şartlarına erişmek için tıklayın

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Başvurularda T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlayıp 19 yaşından gün almış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, eğitim düzeyinde bazı ilanlarda lise mezunu olmak diğer ilanlarda ise lisans mezunu olmak gerekli olacak. Başvurularda gerekli olan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak istenilmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavından yeterli 2018 veya 2019 puanı olmak gerekli olacaktır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim