Devlet personel başkanlığı resmi internet sitesinde yeni ilanlar yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında bulunan boşluklar kapsamında toplamda 56 kişilik boş kadro ile Sözlü ve Yazılı sınav sonucuna göre İl Müftüsü ve İlçe Müftüsü alımı yapacak.

Bu kapsamda Türkiye Genelinde 36 farklı Şehir için İl müftüsü kadrosuna alım yapacak. 20 kişilik kadro için ise İlçe Müftüsü alınacak Alımlar Kurum için naklen yapılacak ve sınava katılmak şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı naklen alımını yapacağı il ve ilçe müftüsü adaylarından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az dört yıllık dini "Orta Nitelik" şartını taşımaki Başkanlık teşkilatında hala 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak, İl Müftü yardımcısı pozisyonu için bayan olmak ve İlçe Müftülüğü için erkek olmak, Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarınd İlçe Müftülüğü için 5 yıl ve İl Müftü yardımcılığı için 6 yıl görev yapmış olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Diyanet İşleri Başkanlığı naklen personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularına 22 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 06 Mayıs 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. başvurular saat 08:30 itibari ile başlayacak olup saat 16:30 itibari ile tamamlanacaktır. Adaylar başvurularını ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS programı üzerinden yapmaları gerekmektedir. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

DİB İlçe Müftüsü Alım İlanı

DİB İl Müftü yardımcısı Alım İlanı

Editör: TE Bilisim